Skålsvarvning med trampsvarv

Information

Kursbeskrivning
Denna nybörjarkurs ger dig möjligheten att utforska svarvning med trampsvarv. Under kursens gång kommer du lära dig att bereda trämaterialet innan svarvning. Men hjälp av yxa klyvs den färska trädstammen för att sedan grovformas till ett skålämne. Med svarvverktyg och muskelkraft kommer du sedan att forma ämnet i svarven.

Dina färdiga träskålar kommer att vara idealiska för dagligt bruk i ditt hem, vare sig det är till müsli, soppor, snacks eller annat. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Kom till kursen redo att röra på kroppen, men låt dig inte avskräckas.

Kursen genomförs på engelska.

Kursledare:Oliver Klotzek

Oliver Klotzek är en entusiastisk slöjdare sen flera år tillbaka. Han har tillbringat tid tillsammans med olika hantverkare i både Europa och USA för att utveckla och förfina sina färdigheter och tekniker. Oliver har främst specialiserar sig på att svarva med trampsvarv. Det som skapas är bland annat skålar, tallrikar och andra köksredskap. Genom sin entusiasm vill han inspirera fler att upptäcka det traditionella hantverket och inse hur värdefullt det kan vara att skapa med enkla tekniker och sina egna händer.

Plats:  Hemslöjdsgården, Läroverksgatan 7 Linköping
Datum: 14-15 september 2024
Tid: Lördag och Söndag kl. 10-17
Pris: 3200 kr

Förkunskapskrav: Inga förkunskaper krävs för att delta vid kurstillfället.

Bokning och betalning
Var uppmärksam på bokningsreglerna innan du anmäler dig till kursen. Bokningsregler

Som medlem i föreningen Hemslöjden i Östergötland har du 10 % rabatt på kursavgiften. Om du är medlem och betalar via Klarna, får du en återbetalning från Klarna på den avdragna rabatten i efterhand. Alternativt kan du välja att betala via faktura när du genomför bokningen, så får du rabatten avdragen direkt.
Läs mer om medlemskap här: Medlem

OBS! Om du vill utnyttja ett presentkort vid bokningen av kursen, behöver du kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för att göra din bokning (se kontaktuppgifter nedan). Sedan behöver du inom en vecka gå till Hemslöjdens butik i Linköping för att genomföra betalningen av kursen.

Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för frågor kring betalning och anmälan: Maila ostergotland@sv.se eller ring 013-314070
Kontakta Hemslöjden i Östergötland för frågor kring kursinnehåll, medlemskap och övriga frågor: Maila info@hemslojdeniostergotland.se eller ring 013-13 93 62

Kursen arrangeras av Hemslöjden i Östergötland i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Startdatum:

2024-09-14

Tid:

10:00 - 17:00

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Lör Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43283

Plats:

Hemslöjdsgården Läroverksgatan 7 58223 Linköping

3 200 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Östergötland