Sommarkurs på Korrö - Borstbindning

Information

Ett hantverk med äkta naturmaterial

Kursinnehåll
Vi börjar med att gå igenom vilka redskap och material som behövs. Därefter börjar vi att sätta borstar och går samtidigt igenom arbetsmetodik med grunderna i borstbindning. Dessa är viktiga och gäller alltid vid framtida arbete med borstar.

Efter hand som man kommer in i arbetet, blir det friare att utveckla sin kreativitet med de grundläggande kunskaperna i botten. Då brukar det bli en massa borstar för olika ändamål. Under hela kursen finns vi som handledare och kunskapsförmedlare så att det blir ett lämpligt träämne och borstmaterial som anpassas efter användningsområde.

Normalt hinner man binda 4 – 5 borstar efter eget önskemål, utom den första, av pedagogiska skäl.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Material
Allt material finns på plats och betalas direkt till kursledaren.

Kursledare
Ronnie Axelsson driver Borstbindarakademin och brinner för att hålla ett urgammalt hantverk levande och att förmedla och lära ut kunskap om borstbindning.

Bra att veta
Kursavgiften inkluderar lunch och em-fika. Meddela ev. matallergier i samband med anmälan. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö 2024 arrangeras i samverkan mellan Hemslöjden Kronoberg och Studieförbundet Vuxenskolan

Anmälnings- och deltagaravgift
När du anmält dig får du en faktura på anmälningsavgiften 600 kr (delfaktura på deltagaravgiften). När vi registrerat din betalning av anmälningsavgiften är din kursplats bokad. Resterande deltagaravgift betalas i samband med att kallelsen till kursen skickas ut (cirka fyra veckor före kursen). Anmälningsavgiften återfås endast vid återbud på grund av sjukdom och uppvisande av sjukintyg.

Logi
Kontakta Korrö restaurang/vandrarhem för ev. logi (uppge att du är deltagare vid Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö) och mat utöver det som ingår i kursen - tel 0470-342 49, e-post.

Vill du veta mer om slöjd- och hantverkskurserna kontaktar du:
Britt Nilsson, SV Kronoberg, e-post, 070-226 45 67

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar.

Startdatum:

2024-08-02

Tid:

11:00 - 17:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Fre

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43242

Plats:

Korrö hantverksby Korrö 36258 Linneryd

1 300 SEK

Fullbokat! Anmäl dig till en reservplats

Det är tyvärr fullbokat just nu men du kan anmäla dig som reserv och får då ett meddelande från SV om det blir en plats ledig

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg