Sommarkurs på Korrö-Ecotryck och växtfärgning

Information

Ekotryck och växtfärgning.

Kursinnehåll
Vi provar att trycka på papper och textil med växters egna färgpigment och taniner. Trycktekniken som har sina rötter i Australien där man använder sig av till exempel eukalyptus.

Det är ett roligt sätt att liva upp gamla textilier och papper. Vi kommer förstås att använda oss av de växter naturen erbjuder oss här i vårt närområde. Ekotryck kan även kallas ecoprint eller bundle dye.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Material
Material och utrustning finns på plats.

Kursledare
Anna Kjellander har ett stort intresse och erfarenhet av att trycka med blad och växtdelar på främst textil. Hon har deltagit i flera utställningar och hållit i kurser i färgning med både växter och svamp. Att experimentera och hitta kompositioner i trycken slutar aldrig att fascinera henne.

Bra att veta
Kursavgiften inkluderar lunch och em-fika. Meddela ev. matallergier i samband med anmälan. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö 2024 arrangeras i samverkan mellan Hemslöjden Kronoberg och Studieförbundet Vuxenskolan

Anmälnings- och deltagaravgift
När du anmält dig får du en faktura på anmälningsavgiften 600 kr (delfaktura på deltagaravgiften). När vi registrerat din betalning av anmälningsavgiften är din kursplats bokad. Resterande deltagaravgift betalas i samband med att kallelsen till kursen skickas ut (cirka fyra veckor före kursen). Anmälningsavgiften återfås endast vid återbud på grund av sjukdom och uppvisande av sjukintyg.

Logi
Kontakta Korrö restaurang/vandrarhem för ev. logi (uppge att du är deltagare vid Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö) och mat utöver det som ingår i kursen - tel 0470-342 49, e-post.

Vill du veta mer om slöjd- och hantverkskurserna kontaktar du:
Britt Nilsson, SV Kronoberg, e-post, 070-226 45 67Startdatum:

2024-08-01

Tid:

09:00 - 16:00

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Tors Fre

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43277

Plats:

Korrö hantverksby Korrö 36258 Linneryd

2 300 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg