Sommarkurs på Korrö - Möbeltapetsering

Information

Det här är kursen för dig som vill lära dig grunderna i möbeltapetsering och som har lust att tillsammans med likasinnade ta vara på gamla eller nya möbler.

Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö 2024 arrangeras i samverkan mellan Hemslöjden Kronoberg och Studieförbundet Vuxenskolan med stöd av SHR.

Kursinnehåll
Under kursdagarna får du lära dig grundteknikerna i att sätta på ett nytt tyg och eventuellt en lättare omstoppning av en stol eller fåtölj. Material, teknik och teori om möbeltapetsering varvas i det praktiska arbetet. Det är beräknat att du ska hinna med omklädseln av till exempel en liten fåtölj med träarmstöd, en emmafåtölj eller två till fyra stolar med stoppad sits och rygg.

Förkunskaper
Grundkurs, inga förkunskaper krävs.

Material
Egen möbel och material medtages.

Kursledare
Kursledare: Anneli Ripsäter, Annelis Tyg & tagel - läs mer om Anneli och hennes möbeltapetserarverkstad på Annelis Tyg & Tagel

Bra att veta
Det finns tyvärr inte plats för att ta med större möbler som soffor eller liknande. Om stoppningen är dålig på din möbel så kan ett byte av sadelgjorden underifrån hjälpa. Det här kan bara göras på möbler där sadelgjorden är fäst undertill på ramen. Din möbel bör ha en hyfsat bra stoppning för det finns tyvärr inte tid att vägleda till att snöra om alla resårer (det tar för mycket av min kurstid och är inte rättvist mot övriga deltagare).

Anmälnings- och deltagaravgift
När du anmält dig får du en faktura på anmälningsavgiften 850 kr (delfaktura på deltagaravgiften). När vi registrerat din betalning av anmälningsavgiften är din kursplats bokad. Resterande deltagaravgift betalas i samband med att kallelsen till kursen skickas ut (cirka fyra veckor före kursen). Anmälningsavgiften återfås endast vid återbud på grund av sjukdom och uppvisande av sjukintyg.

Deltagaravgiften inkluderar fm-fika, lunch och em-fika för båda kursdagarna. Meddela ev. matallergier i samband med anmälan. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Välkomstbrev och materiallista skickas till deltagarna i början av juni så att du har möjlighet att förbereda dig på ett bra sätt inför kursen. Vid senare anmälan skickas denna information i anslutning till anmälan.

Logi
Kontakta Korrö restaurang/vandrarhem för ev. logi (uppge att du är deltagare vid Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö) och mat utöver det som ingår i kursen - tel 0470-342 49, e-post.

Vill du veta mer om slöjd- och hantverkskurserna kontaktar du:
Britt Nilsson, SV Kronoberg, e-post, 070-226 45 67

Startdatum:

2024-08-03

Tid:

09:00 - 17:00

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Lör Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

42530

Plats:

Korrö hantverksby Korrö 36258 Linneryd

3 400 SEK

Fullbokat! Anmäl dig till en reservplats

Det är tyvärr fullbokat just nu men du kan anmäla dig som reserv och får då ett meddelande från SV om det blir en plats ledig

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg