Sommarkurs på Korrö-Pilflätning

Information

Korgen har följt människan i många tusen år och återfinns på de flesta platser på jorden.

I korgen möts material, teknik, form och funktion. Teknikerna är likartade runt om i världen, men materialen har oftast varit lokala. Kom och lär dig fläta med Ann-Britt Weidmert. Du väljer vilken korg du vill fläta. Korgen blir helflätad och du får prova olika flättekniker.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Material
Verktyg finns på plats, men ta med en sekatör, förkläde och smidiga arbetshandskar.
Material till en korg ingår i avgiften. Material till en extra korg betalas till kursledaren.

Kursledare
Ann-Britt Weidmert är slöjdare och både flätar i pil och tovar. Hon håller kurser och säljer sina verk på olika marknader.

Bra att veta
Kursavgiften inkluderar fm-fika, lunch och em-fika samt arbetsmaterial. Meddela ev. matallergier i samband med anmälan. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö 2024 arrangeras i samverkan mellan Hemslöjden Kronoberg och Studieförbundet Vuxenskolan.

Anmälnings- och deltagaravgift
När du anmält dig får du en faktura på anmälningsavgiften 750 kr (delfaktura på deltagaravgiften). När vi registrerat din betalning av anmälningsavgiften är din kursplats bokad. Resterande deltagaravgift betalas i samband med att kallelsen till kursen skickas ut (cirka fyra veckor före kursen). Anmälningsavgiften återfås endast vid återbud på grund av sjukdom och uppvisande av sjukintyg.

Logi
Kontakta Korrö restaurang/vandrarhem för ev. logi (uppge att du är deltagare vid Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö) och mat utöver det som ingår i kursen - tel 0470-342 49, e-post.

Vill du veta mer om slöjd- och hantverkskurserna kontaktar du:
Britt Nilsson, SV Kronoberg, e-post, 070-226 45 67

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Startdatum:

2024-08-01

Tid:

09:00 - 16:00

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Tors Fre

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43253

Plats:

Korrö hantverksby Korrö 36258 Linneryd

2 450 SEK

Fullbokat! Anmäl dig till en reservplats

Det är tyvärr fullbokat just nu men du kan anmäla dig som reserv och får då ett meddelande från SV om det blir en plats ledig

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg