Sommarkurs på Korrö - Täljkurs

Information

En rolig och inspirerande tvådagars grundkurs i täljning där vi börjar enkelt, men ökar på svårighetsgraden allt eftersom. Kursen passar också dig som är lite mer van att tälja.

Kursinnehåll
Du får lära dig tälja med kniv och yxa i färskt trä. Andra verktyg och redskap som du också kommer att använda är spräckjärn, bandkniv, täljhäst och japanska dragsågar. Vi går igenom täljtekniken, olika knivgrepp, klyvning, kapning, materialkännedom och formens betydelse för föremålet samt enklare ytbehandling.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Material
Verktyg, redskap och material finns på plats. Det finns också föremål att inspireras av som smörknivar, stekspadar, fantasifåglar, gubbar, smycken, nålhus, krympburkar med mera.

Kursledare
Ledaren Anders Isgren är utbildad möbelsnickare och har under många år jobbat som hemslöjdskonsulent i Kalmar län.

Bra att veta
Kursavgiften inkluderar fm-fika, lunch och em-fika samt arbetsmaterial. Meddela ev. matallergier i samband med anmälan. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö 2024 arrangeras i samverkan mellan Hemslöjden Kronoberg och Studieförbundet Vuxenskolan

Anmälnings- och deltagaravgift
När du anmält dig får du en faktura på anmälningsavgiften 750 kr (delfaktura på deltagaravgiften). När vi registrerat din betalning av anmälningsavgiften är din kursplats bokad. Resterande deltagaravgift betalas i samband med att kallelsen till kursen skickas ut (cirka fyra veckor före kursen). Anmälningsavgiften återfås endast vid återbud på grund av sjukdom och uppvisande av sjukintyg.

Logi
Kontakta Korrö restaurang/vandrarhem för ev. logi (uppge att du är deltagare vid Slöjd- och hantverksdagarna på Korrö) och mat utöver det som ingår i kursen - tel 0470-342 49, e-post.

Vill du veta mer om slöjd- och hantverkskurserna kontaktar du:
Britt Nilsson, SV Kronoberg, e-post, 070-226 45 67

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.


Startdatum:

2024-08-03

Tid:

09:00 - 16:00

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Lör Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43243

Plats:

Korrö hantverksby Korrö 36258 Linneryd

2 450 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg