Sticka strumpor

Information

Kursbeskrivning

En kurs om hälar, tår och passform på strumpor. Varför de alltid går sönder och hur man lagar dem och hur man stickar extra slitstarka strumpor för att inte behöva laga så ofta.
Välj att sticka provlappar eller påbörja en socka under dagen. Vi pratar lite om historiken kring tekniken och hur vi kan använda det i dagens moderna plagg och användningsområden. Många inspirationsplagg finns med.


Kursledare: Johanna Wallin

Johanna Wallin driver företaget knit2use och arbetar med handstickning i alla former, som författare, illustratör och kursledare. En stark kärlek till ullgarner och små varma projekt har resulterat i böckerna Sticka småvarmt, Sticka mera småvarmt och Sticka Nordiska mönster. År 2020 tilldelades hon mästarbrev i handstickningsyrket. Mönsterstickning i alla former och färger är en ständig inspiration.

Plats:  Hemgården, Saltängsgatan 7, 602 22 Norrköping
Datum: 14-15 september 2024
Tid: Lördag kl.10-17 + Söndag kl. 9-16
Pris: 2100 kr (provlappsmaterial och kursdokumentations ingår)

Förkunskapskrav: Du bör kunna sticka räta och aviga maskor.

Bokning och betalning
Var uppmärksam på bokningsreglerna innan du anmäler dig till kursen. Bokningsregler

Som medlem i föreningen Hemslöjden i Östergötland har du 10 % rabatt på kursavgiften. Om du är medlem och betalar via Klarna, får du en återbetalning från Klarna på den avdragna rabatten i efterhand. Alternativt kan du välja att betala via faktura när du genomför bokningen, så får du rabatten avdragen direkt.
Läs mer om medlemskap här: Medlem

OBS! Om du vill utnyttja ett presentkort vid bokningen av kursen, behöver du kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för att göra din bokning (se kontaktuppgifter nedan). Sedan behöver du inom en vecka gå till Hemslöjdens butik i Linköping för att genomföra betalningen av kursen.

Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för frågor kring betalning och anmälan: Maila ostergotland@sv.se eller ring 013-314070
Kontakta Hemslöjden i Östergötland för frågor kring kursinnehåll, medlemskap och övriga frågor: Maila info@hemslojdeniostergotland.se eller ring 013-13 93 62

Kursen arrangeras av Hemslöjden i Östergötland i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Startdatum:

2024-09-14

Tid:

10:00 - 17:00

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Lör Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43449

Plats:

Hemgården Saltängsgatan 7 60222 Norrköping

2 100 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Östergötland