Stickning nybörjare

Information

Den här kursen riktar sig till dig som är helt nybörjare på stickning eller kanske har man en gång kunnat sticka, men glömt hur man gör och behöver lite hjälp för att komma igång.

INNEHÅLL
Första tillfället kommer Ellika att ta med sig och visa olika material som kan vara bra att ha när man stickar. Hon kommer också ta med sig några påbörjade stickningar som du kan få testa att fortsätta på. Vi kommer prata om stickor, garntyper och mönster. Under kursens gång kommer vi gå igenom bland annat uppläggning, räta och aviga maskor, olika tekniker för strukturmönster, hur man kan rätta till om något blir fel, avmaskning och att följa ett mönster. Målet är att du ska få tillräckligt med kunskaper för att under kursen kunna färdigställa minst ett projekt, till exempel ett par handledsvärmare, en mössa eller en halskrage.

KURSLEDARE
Jag som håller i kursen heter Ellika och har varit mer eller mindre besatt av stickning sedan 2011. Jag tycker om att använda mig av internet för att lära mig nya tekniker och kommer visa hur ni kan göra samma sak.

VIKTIG INFORMATION
Om ni vill kan ni inför kursstart öppna ett konto på www.ravelry.com som är ett community för folk som stickar och virkar. Där finns en näst intill oändlig mängd mönster att bläddra bland och peppas av! Kursuppehåll den 23 september.
Startdatum:

2024-09-02

Tid:

18:30 - 20:45

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Mån

Arrangemangsnr:

281976

Plats:

Malmö

1 350 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Malmö