Sykurs och Textilt återbruk för nybörjare

Information

Vill du lära dig sy, men känner dig vilsen med symaskinen? Detta är en grundläggande sykurs för dig som vill lära dig hur symaskinen fungerar för att kunna göra textilt återbruk!

Kursen passar dig som är helt nybörjare eller vill repetera syslöjdskunskaperna. Vi går bland annat igenom; att trä symaskinen, olika slags sömmar och när man använder dem, grundläggande kunskaper i att använda symaskin, att sy i olika typer av tyg, hur man räknar ut tygåtgång.

Textilt återbruk kan innebära att göra om ett plagg du redan har, eller har köpt på second hand. Redesigna dina plagg, gör om en topp, en skjorta, ett par byxor eller jeans. Vi provar olika sömnadsmetoder och kan med enkla lösningar lära oss att redesigna och förnya vår garderob.

Ledaren guidar er deltagare i hur ni enkelt kan göra om ett plagg.

Ta med dig det du vill arbeta med, skapa/sy, tyg, nål och tråd. Ta gärna med flera olika alternativ/projekt.
Ledaren Lucyna har med sig olika applicationstyger/bitar att tillgå.
Ta även med egen symaskin om du har, några finns att låna.

Ledaren Lucyna Hallesten har arbetat med textilslöjd i många år, hon har arrangerat stickkaféer på biblioteken i Surte och Hjällbo, leder kurser i återbruk, samt har tidigare arbetat som slöjdlärare i grundskolan. Hon har gått utbildningar på Folkuniversitetet Art college och Tillskärarakademin i Göteborg i bland annat detaljsömnad, mönsterkonstruktion, korsettteknik, modedesign, modeteckning och Sashiko-en japansk broderiteknik. Hon har flera gånger deltagit i sy-lan workshops där deltagarna utbyter kunskaper inom klädsömnad med varandra.

Startdatum:

2024-09-10

Tid:

17:30 - 20:30

Antal tillfällen:

4

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

54054

Plats:

SV Partille Gamla Kronvägen 62 E 43333 Partille

1 100 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Göteborgsregionen Sydost