Textil Redesign - hantverskträffar i kamratcirkel

Information

Vi inbjuder dig till en inspirerande gemenskap där vi tillsammans kommer att dyka ner i världen av textil och redesign. Med boken "Textil redesign" som vår guide kommer vi att lära oss om olika tekniker och metoder för att omvandla och återanvända textilmaterial på ett kreativt sätt.

Här får du möjlighet att utforska dina egna idéer och projekt samtidigt som du delar erfarenheter och kunskap med andra hantverksentusiaster. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren så finns det plats för dig i vår cirkel.

Från att laga och sy om gamla klädesplagg till att skapa unika textila konstverk – möjligheterna är oändliga. Och att vi gör en klimatinsats är en riktigt stor bonus!

Upplägg:
Vi bjuder in till en uppstartsträff där ansvarig verksamhetsutvecklare på Vuxenskolan berättar om vad det innebär att ses i kamratcirkel, studiebok och tillhörande studiematerial som man kan jobba efter(om man vill), vilket eventuellt material som finns på plats att låna för användning osv.
Därefter ses gruppen vidare till en början på 5 träffar. Vill man fortsätta längre så går det bra. Det får gruppens önskemål styra i överenskommelse med personal på Vuxenskolan.

Studiematerial:
Gruppen får låna en bok "Textil redesign för nytta och nöje" av författaren Maria Schmidt Larsson, en hållbarhetskortlek samt varsitt studiehäfte som man behåller. Det man själv tar med är sitt egna handarbete eller material/tyg/verktyg som man vill jobba med. Man kan även ta med sig symaskin om det behövs. Verksamhetsutvecklaren kan berätta om det finns något tillgängligt material för lån på plats.

Kamratcirkel:
En kamratcirkel bygger på gruppens gemensamma lärande, det finns alltså ingen arvoderad lärande ledare. En kamratcirkel är kostnadsfri att vara med i men man tar med sitt egna arbetsmaterial. En i gruppen behöver utses till cirkelledare för att registrera närvaro vid träffarna men har inget lärande ansvar för det. För den som blir cirkelledare får ledarutbildning och erbjuds gemenskap vid våra årliga cirkelledarträffar som tack för hjälpen. Ett fint och viktigt uppdrag för den som känner sig manad.

Bra att veta:
Anmälan krävs och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart, där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

sökord: KC24

Startdatum:

2024-09-08

Tid:

16:00 - 18:15

Antal tillfällen:

6

Veckodag:

Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

50799

Plats:

SV Kalmar Polhemsgatan 16 39239 Kalmar

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län