Tvåändsstickning

Om kursen

Tvåändsstickning

Tvåändsstickning är en gammal och främst nordisk stickteknik. Den skiljer sig från vanlig stickning genom att man hela tiden stickar med två garnändar som man snor om varandra under stickandet, resultatet blir fast och mycket vackert.


Kursinnehåll

Vi kommer att gå igenom tvåändsstickningens vackra men lite annorlunda uppläggning, lär oss hur man stickar det vackra krokmaskmönster som är så speciellt för tvåändsstickningen både enfärgat och flerfärgat. Utöver detta kommer vi även prata lite historik och materialkunskap.

Kursen vänder sig främst till dig som inte stickat tvåändsstickning förut, men även till dig som provat men vill komma igång igen.

För att få glädje av kursen bör du ha stickvana och kunna sticka runt på strumpstickor, tekniken går även att sticka mha magic loop om du föredrar det (men det är inget vi lär ut under kursen).

OBS! Ingen kursträff v. 45, den 4/11

Kursledare
Maria Gustafsson öppnade 2006 garnbutiken Marias garn på S:t Paulsgatan i Stockholm. I butikens sortiment fanns enbart garner av naturmaterial samt hennes egna handmålade garner och stickdesign. Idag jobbar Maria med att designa stickat och virkat till garnleverantörer, veckopress och i eget namn (marias garn). Hennes beskrivningar hittar du på Ravelry (http://www.ravelry.com/designers/marias-garn) och i några garnbutiker. Maria har en mångårig kunskap i stickning och virkning och vill gärna sprida kunskapen vidare.

Maria brinner för stickningen och andra garnrelaterade tekniker. Vad som händer när hon är med garn kan du läsa på hennes blog Marias garnhändelser (www.mariasgarn.se) som uppdateras nästan varje dag. Du kan även följa marias garn på facebook, http://www.facebook.com/MariasGarn och på Instagram

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Har du valt Klarna eller använt kortbetalning (som går genom Klarna) som betalningsalternativ skickas det bara ut en kallelse innan start.





Startdatum:

2024-10-21

Tid:

18:00 - 20:30

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Mån

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

369101

Plats:

Tjärhovsgatan 6 Tjärhovsgatan 6 11621 Stockholm

2 950 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Stockholm