Väv- och stickcafe, sommargille

Information

I år väntar vävstolarna på Västragårdens loge på innehåll igen! Den 13 juni kl 11.00 startar Väv- och stickcafé på logen och fortsätter torsdagar hela sommaren.

Förslag till vävar är Ingatorpsduken (en daldräll), kuddvar i hålkrus, grytlappar, mattor och såklart någon mer disktrasa. Vilka andra vävar vill just du väva/att vi sätter upp?

Du som vill lära dig att inreda en vävstol är varmt välkommen att vara med för att varpa, dra på vävar, solva, skeda osv. Hör av dig så säger vi till när en ny väv är på gång och nu i början är det flera vävar som ska i vävstolarna. Logen är öppen för vävning alla dagar efter den 13 juni. Hör av dig innan du kommer för en kort introduktion och bokning av vävstol.

Några saker att tänka på för dig som väver är:

- att när du väljer att börja en väv så bör du kunna avsätta några dagar i närtid för den

- att märka upp ditt alster i vävstolen så det är lätt att identifiera när vi klipper ner väven. Material kommer att finnas för det.

- att berätta när du är färdig med din del i en väv så någon annan kan börja

Information och material kommer att finnas på logen.

Kaffe & te finns, men ta med det du vill ha till. Kylskåp, kokplatta, kaffebryggare, vattenkokare och muggar finns.

Gillena kommer tillbaka! Hitintills finns intresse för att växtfärga, göra björkrisvispar och trycka med växter och skrot på papper. Vad vill just du göra eller gå kurs i?

Här kommer information att finnas: http://vavsommar.blogspot.se samt att vi har en messengergrupp för oss som väver där vi utbyter information.

Väv & stickkafé och gillen arrangeras tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan.

Varmt välkomna till sommarens vävning och slöjdande på Västragårdens loge!

FRÅGOR?

Kontakta Britt Svensson, cirkelledare och ansvarig för Västragårdens loge, 070-625 00 17, britt@varekulla.se eller SV:s verksamhetsutvecklare Mia Undfors, 070-431 39 24, mia.undfors@sv.se

SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.

Startdatum:

2024-06-13

Tid:

11:00 - 14:15

Antal tillfällen:

6

Veckodag:

Tors

Arrangemangsnr:

29156

Plats:

Västragårdens loge Stora Hornsved Ingatorp

Kostnadsfri

Inget datum eller startdatum passerat

Anmäl intresse för att deltagande eller önskemål om framtida datum. Ange önskemål i meddelande vid bokning

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Jönköpings län