Vävkurs på distans för nybörjare och erfarna

Information

Vill du komma igång med vävningen hemma? Nu är det dags att damma av vävstolen där hemma och se till att den vaknar till liv igen!


Har du en idé på ett vävprojekt som du vill sätta upp i din vävstol där hemma men tycker det är svårt att komma igång? Det kanske var länge sedan du vävde eller kanske har du ärvt en vävstol men aldrig vävt tidigare? Med handledning och stöd hjälps vi åt under denna kurs. 

Eftersom du kommer jobba med individuella vävprojekt i hemmet passar denna kurs både nybörjare och mer erfarna vävare.


Upplägg

Vi möts upp den första helgen och börjar med en introduktion till vävningen; teori blandat med att vi planerar våra projekt. Vi gå igenom materialval, uppstart, bra att tänka på, varpa, förberedelser och hur du kan dra på en varp själv i hemmet. Under kursens gång har vi sedan kontakt via ett digitalt forum och avslutar med att mötas upp sista helgen. Då får vi tillfälle att visa våra vävar, dela med oss av våra erfarenheter och gå igenom olika avslut och montering.


Kursstart

En fysisk träff i Årjäng: lördag 31 augusti kl 9:00-18:00 och söndag 1 september kl 9:00-14:00

Vi startar kusen genom att mötas upp en helg i Årjäng. Vi börjar med en introduktion till vävningen, går igenom grunderna i vävteorin, hur du sätter upp en väv och allt vad de innebär. Du får handledning och stöttning för att starta upp och planera ditt vävprojekt, så att du får en bra grund att stå på för att sedan komma igång med vävningen hemma.


Under kursens gång

Nio digitala träffar via Teams: förslagsvis torsdagar varannan vecka kl 18:00-20:15

Du sätter upp din väv hemma. En kväll varannan vecka möts vi på Teams för handledning och stöttning. Där kan du dela med dig av dina erfarenheter, berätta hur det går för dig eller ställa frågor och få svar på dina funderingar.


Kursavslut

En fysisk träff i Årjäng: lördag kl 9:00-18:00 och söndag kl 9:00-14:00

Vi möts åter igen i Årjäng under en helg. Du tar med din väv, får tillfälle att dela med dig och ta dela av de övriga deltagarnas arbeten och erfarenheter. Vi går igenom monteringar och olika avslut.


Mål och innehåll

• Du får lära dig grunderna i vävteori; hur du läser av en vävnota, vävstolens alla delar.

• Vi går igenom hur du sätter upp en varp; varpa, förskeda, dra på varp i vävstol, solva, skeda, knyta fram och knyta upp trampor.

• Vi tittar på materialval, utifrån ditt vävprojekt och syften.

• Vi går igenom montering och avslut.


Material

Du tar själv med eget material. Hör av dig till kursledaren, om så önskas, innan kursstart. Då kan ni tillsammans gå igenom ditt vävprojekt och diskutera material, så att du hinner införskaffa det material som behövs för kursstarten.


Bra att veta

Kursen startar vid minst åtta anmälda deltagare, planerad start är 31 augusti. Kursen pågår under 20 veckor.


Anmälan

Sista anmälningsdag är 16 augusti.

Vid avanmälan till anmäld kurs, nära start och utan giltig orsak, debiteras en avgift. Mer information finns att läsa vid "Anmälningsvillkor" längst ner på den här sidan.


Har du frågor, kontakta

Ronja Lindgren, ronja.lindgren@sv.se eller 010-490 11 00.




Varmt välkommen!

Startdatum:

2024-08-31

Tid:

10:00 - 18:00

Antal tillfällen:

7

Veckodag:

Lör Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

24187

Plats:

Storgatan 48, Årjäng 67230 Årjäng

3 450 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Värmland