Workshop i naturlig färgning

Information

Kursbeskrivning

Workshopen börjar med en introduktion där vi pratar om vilka fibrer som går att färga, förklarar vad betning är och visar böcker i ämnet och flera exempel på olika färgningsmetoder, bl.a Bundle Dye och Hapozome, samt resultaten. Ett härligt bord med olika ingredienser kommer vara uppdukat, både färska och torkade växter. Alla deltagare som vill, är välkomna att ta med sig växter, rester från köket eller sådant som har plockats i naturen, så vi kan ha med det i vår färgning. Du behöver inte vara säker på att det går att färga med, vi testar tillsammans!

Alla deltagare får 3 tygbitar, ca 30x30cm, men ta gärna med eget material t.e.x t-shirt, liten handduk, örngott eller blus. Observera att inga syntetiska tyger går att färga på det här sättet. Vi avslutar genom att titta på varandras resultat och går igenom tvättråd.


Kursledare: Annika Sandstedt

Annika driver instagramkontot ”Jaxtorp” JAXTORP creative plant dye (@jaxtorp) | Instagram och är utbildad grafisk formgivare, men har alltid hållit på med textil vid sidan av sitt arbete. Hon upptäckte naturlig färgning för ca 10 år sedan och har varit i Kalifornien i två omgångar och gått kurser där hon har utforskat ämnet. Idag håller hon workshops runtom i Sverige och färgar kläder till företag.

Plats:  Rejmyre Art Lab, Glasbruksvägen 42, 612 71 Finspång
Datum: 18 augusti 2024
Tid: Kl. 12 -15
Pris: Pris: 795 kr

Bokning och betalning
Var uppmärksam på bokningsreglerna innan du anmäler dig till kursen. Bokningsregler

Som medlem i föreningen Hemslöjden i Östergötland har du 10 % rabatt på kursavgiften. Om du är medlem och betalar via Klarna, får du en återbetalning från Klarna på den avdragna rabatten i efterhand. Alternativt kan du välja att betala via faktura när du genomför bokningen, så får du rabatten avdragen direkt.
Läs mer om medlemskap här: Medlem

OBS! Om du vill utnyttja ett presentkort vid bokningen av kursen, behöver du kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för att göra din bokning (se kontaktuppgifter nedan). Sedan behöver du inom en vecka gå till Hemslöjdens butik i Linköping för att genomföra betalningen av kursen.

Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan för frågor kring betalning och anmälan: Maila ostergotland@sv.se eller ring 013-314070
Kontakta Hemslöjden i Östergötland för frågor kring kursinnehåll, medlemskap och övriga frågor: Maila info@hemslojdeniostergotland.se eller ring 013-13 93 62

Kursen arrangeras av Hemslöjden i Östergötland i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Startdatum:

2024-08-18

Tid:

12:00 - 15:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43411

Plats:

Rejmyre Art Lab Glasbruksvägen 42 61271 Rejmyre

795 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Östergötland