70-talstema på Uppsala slott med Richard Tellström

En man och en kvinna står vid ett bord fullt av frukt, mannen håller ett glas juice och båda ler.

Information

En favorit i repris!
Flygande Jakob på en pizza serverad med en modern crossover-twist. En smakresa till 70-talet!

Välkommen till en kväll fylld av nostalgi, smak och historia på Uppsala kontsmuseum i Vasasalen på Uppsala slott.

Den 6 mars 2026 bjuder vi in till vårt unikt evenemang där mathistorikern Richard Tellström tar oss med på en underhållande och lärorik resa genom 1970-talets matkultur. Tillsammans med Cajsa Johansson från Cajsa´s kök har han skapat en meny inspirerad av decenniets mest ikoniska rätter, serverade med en modern crossover-twist.

Hur smakade Sverige på 70-talet? Varför älskade vi ananas på gratänger och räkor i gelé? Och hur hamnade egentligen Flygande Jakob på en pizza?

Uppsala slottshistoriska finns på plats och berättar om Uppsala slott som varumärke. Du minns väl Slottssenap och Gunillamarmelad?

Kvällen bjuder på:

- En fördrink i 70-talsanda.
- En trerätters middag i sann 70-talsanda.
- En inspirerande föreläsning med Richard Tellström.
- En stämningsfull miljö Uppsala kontsmuseum i Vasasalen på Uppsala slott.

Datum:

Fredag den 6 mars 2026

Plats:

Uppsala konstmuseum i Vasasalen, Uppsala slott. Entré via Uppsala konstmuseum, borggården.

Tid:

18:30 - 22:30 (insläpp från kl18:00)

Begränsat antal platser – boka din plats redan idag!


Låt smaklökarna väckas till liv och minnen väckas till skratt – vi ses i mars!

Detta är vårt unika och lokala samarrangemang mellan Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala Län, Uppsala Konstmuseum, Uppsala Slottshistoriska, Cajsa´s Kök och vår mathistoriker Richard Tellström.

Startdatum:

2026-03-06

Tid:

18:30 - 22:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Fre

Arrangemangsnr:

54657

Plats:

Vasasalen Uppsala Slott, Slottet, 75237 Uppsala

1 295 SEK