Djur, natur & miljö

Följ med oss in i naturen och ladda batterierna på ett effektivt och lustfyllt sätt. Vi arbetar med enkla och konkreta övningar som hjälper dig till att lättare flytta fokus och återhämta dig från en kravfull vardag. Förutom reflektion och lärorika övningar skapar vi tillsammans en buffélunch tillagad över öppen eld. Detta är en kurs för dig som bryr dig om din mentala hälsa. För dig som vill samla krafter, hämta energi, slappna av eller inspireras. För dig som vill se naturen med nya ögon. (OBS! 600 kr är friskvårdsberättigat)

Varför?
Sjukskrivningar på grund av stressrelaterad ohälsa har i dag blivit ett reellt samhällsproblem.
Utmattningssyndrom är en av de största och mest växande folksjukdomar vi har idag och det läggs allt mer resurser på
att rehabilitera de som dessvärre råkat illa ut. Rehabilitering är bra och väldigt nödvändigt men vi önskar att det inte ska behöva gå så långt. Därför vill vi på Naturtid öka kunskapen och framförallt reflektionen kring ”återhämtning”,
som så många forskningsstudier visat varit det absolut viktigaste för att undvika stressrelaterade sjukdomar. Vi arbetar med naturen som arena och vi vill visa er hur effektivt, kul och inspirerande det kan vara att leka, känna och reflektera i denna kravlösa miljö.
Lunch inkluderat!