Om oss!

Om oss!

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund.  I vår avdelning, Göteborgsregionen Sydost har vi lokalkontor i Alingsås, Lerum, Partille och Mölndal.

Vår vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Hos oss hittar du de verktyg och kontakter som krävs för att kunna realisera idéer och få fart på verksamhet inom föreningar, eller starta en egen studiegrupp i ett ämne som ni själva väljer! SV:s roll kan se lite olika ut i olika samarbeten och anpassas efter ert behov, kanske kan vi bistå med lokal, studiematerial eller något annat? På nationell nivå samarbetar vi med 40 olika föreningar och organisationer, och på lokal nivå med över  200 föreningar - och det finns plats för fler! Kontakta oss!

Vi arrangerar också intressanta och inspirerande kurser, workshops, föreläsningar och kulturarrangemang inom en rad olika områden! Vårt aktuella utbud hittar du här!

 

SVs grundorganisationer

Studieförbundet Vuxenskolan bildades 1967 genom en sammanslagning av Svenska Landsbygdens Studieförbund (SLS) och Liberala studieförbundet (LiS).

Centerpartiet, Liberalerna och Lantbrukarnas Riksförbund är SVs grundorganisationer. En av SVs uppgifter är att tillgodose dessa organisationernas behov av studie- och kulturverksamhet.