Djur, natur & miljö

INNEHÅLL:
¤ På den här kursen får du lära dig om vilda, ätbara och hälsosamma växter som är fulla av vitaminer och mineraler och dessutom helt gratis från Moder Naturs skafferi.
¤ Få inspiration hur du kan använda dem i mat och dryck, som kryddor, i te’ eller som läkemedel. En kurs fylld av smaker, väldoftande kunskaper och kulinariska erfarenheter.
¤ Kunskapen om vad som är ätbart och på vilket sätt man ska använda det
är väldigt viktig att bevara och föra vidare; speciellt i dessa tider, så att man klarar sig – inte bara i krissituationer.
¤ Det gör oss även mindre sårbara och beroende, i dessa tider när framtiden kan innebära störningar i livsmedelsförsörjningen.


FÖRKUNSKAPER:
¤ Inga förkunskaper krävs bara ett intresse för ämnet!


TID OCH PLATS:
¤ SV:s lokaler på Drottninggatan 84 i Karlshamn

LITTERATUR/MATERIAL:
¤ Ett litet kompendium ingår i kursavgiften.


LEDAREN:
Joanna har fått sin första grundliga skolning om vilda växter, örter och det vi idag kallar naturmedicin, redan som väldigt liten. Hennes mormor och farmor lärde henne att det mesta är ätbart och innehåller massor med vitaminer och mineraler. Vilket kroppen behöver. Dessutom är det 100 % ekologiskt och alldeles gratis! Nu vill hon på sitt speciella sätt förmedla sin kunskap och dela med sig av sitt smått unika kunnande!