Tillbaka

Ny information rörande Covid-19

Viktig information för dig som är cirkelledare, deltagare, förtroendevald eller tjänsteperson inom SV Blekinge

Vi gör ett uppehåll på grund av pandemins utbredning!

På grund av pandemins utbredning och de utökade restriktionerna har följande beslut fattats av SV Blekinge. Vi gör från och med nu ett uppehåll för vår öppna cirkelverksamhet fram till 30 november i år. Detta uppehåll kan förlängas om beslutet om lokala allmänna råd eventuellt förlängs. Vi gör detta för att dels ta vårt ansvar och hjälpa till att minska smittspridning, men också för att minimera risken för våra ledare, deltagare och personal att bli smittade.

Det innebär att all verksamhet som pågår i våra lokaler – kamratcirklar, föreningsverksamhet och öppen cirkelverksamhet skjuts upp.  Detta gäller även cirklar och kurser i inhyrda lokaler.  Utomhusverksamhet och digital verksamhet kan naturligtvis fortgå.

Vi uppmanar alla pågående verksamheter att göra uppehåll till den 30 november. Det innebär att vi uppmanar även föreningar och kamratcirklar  att pausa sina verksamheter.

Vi hjälper gärna till med digitala lösningar. Om kamratcirkeln eller föreningen själv väljer att fortsätta, görs detta på eget ansvar.

Har du frågor om din verksamhet, ring 0771-210 400!

Våra lokaler kommer att vara stängda och obemannade då vår personal arbetar hemifrån. Om ni vill komma i kontakt med oss använd mail och telefon  enligt nedan:

E-post: blekinge@sv.se
Växel: 0771- 210 400

Håll i, håll ut. Bättre tider kommer...

Ny information kommer löpande gällande hanteringen av pandemin!

Dessa restriktioner gäller från och med den 12/11 tills ny information kommer.

Med vänlig hälsning,
Ledning och personal på Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge

Går det att genomföra er verksamhet digitalt så hjälper vi er gärna att ställa om.


Den verksamhet som går att ställa om till att bli digital ska naturligtvis bli det. Vi lär er! - Vi erbjuder digitala kurstillfällen gällande hur ni håller goda digitala möten. Vi ställer även upp vid behov och hjälper er med det pedagogiska och tekniska.

Kontakta ditt lokala SV-kontor!

Generella råd för att undvika smitta

Grundläggande är Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring vad en kan göra för att undvika smitta:
• Undvik att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.

• Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

• Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

• Stanna hemma när du är sjuk.

LÄS MER: Folkhälsomyndigheten