Tillbaka

Ny information rörande Covid-19

Viktig information för dig som är cirkelledare, deltagare, förtroendevald eller tjänsteperson inom SV Blekinge

På grund av att Coronapandemin fortsätter att breda ut sig i vårt län och att det kommit skarpare restriktioner och allmänna råd från Folkhälsomyndigheten, har följande beslut återigen fattats av oss på SV Blekinge.

Vi fortsätter med uppehållet gällande vår öppna cirkelverksamhet till den 31/3-2021. Kan dock bli förlängt till följd av fler restriktioner.

Vilket innebär att all vår verksamhet som pågår i våra lokaler, såsom kamratcirklar, föreningsverksamhet och öppen cirkelverksamhet skjuts upp till restriktionerna och de allmänna råden ändras eller mildras.

Detta gäller även cirklar och kurser i inhyrda lokaler. Utomhusverksamhet och digital verksamhet kan naturligtvis fortgå.

Vi uppmanar alla pågående verksamheter att göra uppehåll!

Vi gör detta för att ta vårt ansvar och hjälpa till att minska smittspridningen. Men också för att minimera risken för våra ledare, deltagare och personal att bli smittade. Vi bidrar på så sätt också till att sjukvården får bättre möjlighet att vårda människor som blir sjuka i Covid 19.

Vi hjälper gärna till med digitala lösningar. Om kamratcirkeln eller föreningen själv väljer att fortsätta, görs detta på eget ansvar.

Våra lokaler kommer att vara stängda och obemannade då vår personal arbetar hemifrån.

Tänk på att hålla avstånd, tvätta händerna och begränsa ert umgänge!

Hör av er till oss om ni har frågor:
Telefon: 0771-210 400
E-post: blekinge@sv.se

Hör av er till oss om ni vill att vi ska skriva om er verksamhet i Nyhetsbrevet.
E-post: carina.lindstrom@sv.se

 

Går det att genomföra er verksamhet digitalt så hjälper vi er gärna att ställa om.


Den verksamhet som går att ställa om till att bli digital ska naturligtvis bli det. Vi lär er! - Vi erbjuder digitala kurstillfällen gällande hur ni håller goda digitala möten. Vi ställer även upp vid behov och hjälper er med det pedagogiska och tekniska.

Kontakta ditt lokala SV-kontor!

Generella råd för att undvika smitta

Grundläggande är Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring vad en kan göra för att undvika smitta:
• Undvik att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.

• Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

• Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

• Stanna hemma när du är sjuk.

LÄS MER: Folkhälsomyndigheten