Djur, natur & miljö, Trädgård, hus och hem

Förverkliga din dröm om en levande trädgård året om!

Kursinnehåll
I den här studiecirkeln lär du dig om trädgårdsåret, både i teori och praktik.
Vi går igenom perenner, annueller, rosor, grönsaker, örter – allt som får plats i en trädgård!

Du får lära dig att planera din trädgård, frökultivering, gödsling, samplantering, skörd och vinterförvaring. Tillsammans gör vi vackra blomsterarrangemang, av torkade och färska blommor och till jul binder vi kransar. Studiebesök görs i ledarens trädgård, där du bland annat får lära dig att beskära busar. Kanske vill du också att gruppen besöker just din trädgård? Tillsammans lär vi av varandra!

Förkunskaper
Du behöver inga särskilda förkunskaper. Det är inte heller ett krav att ha en egen trädgård – kanske har du bara en fönsterbräda, men ett brinnande intresse för att lära dig mer om odling!

Kursmaterial
Kursmaterial tillhandahålles men viss materialkostnad tillkommer.

Kursledare
Inga-Lill Bremer är utbildad florist och lärare i odling och ekologi med ett långvarigt intresse för odling och trädgård. Hon har hållit ett flertal omtyckta trädgårdskurser i Studieförbundet Vuxenskolans regi.

För mer information
Välkommen att kontakta SV Gävleborg på tfn 020-120 28 08

Liknande kurser
Mer specifikt intresserad av att lära dig mer om buskar och träd? Då kanske denna cirkel passar dig: Trädgårdscirkel - Buskar, träd och rosorVi vill att du ska känna dig trygg när du deltar i vår verksamhet
Tillsammans fortsätter vi att visa hänsyn och vara rädda om varandra när vi träffas. Vi stannar hemma när vi har symptom, håller avstånd till varandra när vi möts, och vi fortsätter att tvätta händerna noga.