Föreningsutveckling

Här kan du hitta aktuella föreläsningar, videos och annat spännande innehåll för ideella föreningar

Till digitala material, metoder och tips

Vill du forsätta bedriva din verskamhet även i corona-tider? Då ska du läsa mer om våra tips för digitala möten, verktyg och livesändningar.

Du får checklistor, manaualer, samt tips på vektyg, appar och metoder som du kan använda.

Tips för digital verksamhet

Föreningsboxen

Här hittar du alla Studieförbundet Vuxenskolans erbjudanden till dig som förening.

I boxen har vi samlat information, utbildningar och verktyg, guider och mallar för dig som är eller vill bli engagerad i föreningslivet i Sverige.

Gå vidare till boxen

Ny valberedningsutbildning

Nu finns ett nytt studiematerial för dig som har valberedningsuppdrag i en ideell förening. Leder du arbetet i en valberedning, titta hit. Här hittar du information om vårt nya material för alla med valberedningsuppdrag. 

Självklart går materialet även att använda på distans.

Läs mer

Lokal föreningsutveckling

Studieförbundet Vuxenskolan är drivande för att möta föreningslivets behov av bildningsaktiviteter och ledarskap för föreningens och det lokala samhällets utveckling.

Vi finns i hela landet och har en lång tradition av hållbar lokal utveckling. Vi kan hjälpa till med allt från administration, kulturarrangemang, lokaler, och studiecirklar.

Alla avdelningar har olika program - kontakta din närmaste avdelning för få veta vad just de kan göra för din förening!

Hitta din avdelning här!

  • Möt Aron Schoug: Att motivera ideella

    Föreläsning: Att motivera ideella (ca 1 tim) Hur kan organisationer förstå och kanalisera ideellt engagemang? Det var en av frågorna vid detta möte arrangerat av Studieförbundet Vuxenskolan. Med: Aron Schoug, författare och doktorand i pedagogik, med flera.