Tillbaka

SMAK63 - Naturens urkrafter och björnfrossa

SMAK63 - Naturens urkrafter och björnfrossa 

Va med på en digital dryckesupplevelse med Kall Kombucha och storyberättelse från Nysätern Fjällgård. 

Upplev en söndag morgon fylld med smaker & dofter som är präglad av Jämtland Härjedalens terroir - platsens identitet där natur, kultur & traditioner, såsom geografi, geologi och klimat spelar roll för smakens egenskaper.  

Köp hem innan föreläsning

Se till att du tar hem Kall Kombucha så att du kan aktivera alla dina smaksinnen under den digitala dryckesupplevelsen. Kall Kombucha hittar du antigen på Reko Ringarna i länet (Gå med i fb gruppen reko-ring Östersund eller reko-ring Åredalen) eller på följande butiker: Bygallerian i Kall, Ica Nära Kall, Årekristallen i Järpen, EJs hälsokost, Ecocafeet i Östersund, Undersåkers Charkuteri, Lounge i Åre, Kafe Gården, Fröjas i Ås, Skoogs Krog & Logi i Funäsdalen.

 

Eller kontakta Kall Natur Kompani direkt och beställ och hämta från gården. 070 3806047. info@kallnaturkompani.com

 

Så här blir din smaktimme:

10.00 SMAK63 - Malin Andersson från Torsta berättar om kunskapsnavet smak63.com och hur du kan dra nytta av plattformen i din verksamhet eller aktivitet inom föreningslivet.

10.20 Kall Kombucha - digital smakupplevelse med Margareta Marples. Kombucha är en dryck med lång tradition som har bryggts i hemmen genom tiderna. Den är nu mer kommersiell och en uppskattad livstilsdryck globalt tack vare dess hälsofrämjande egenskaper. Häng med på en berättelse med smakprovning om sägen bakom Kombucha och hur en tusen-årig dryck blivit en lokal produkt smaksatt med den jämtländska naturen.

10.40 Björnfrossa - Marika Kaspergård från Nysätern Fjällgård tar dig med i en storyberättelse om björnen i Sonfjället. En riktig god försmak till kommande måltidsupplevelse i Sonfjället.