Söndagens föreläsningstablå

  • 09.00-10.00 Jämtländska gråärtor

    Nyfiken på jämtländska gråärtor?! Gråärten är en kulturväxt som finns i varianter från Skåne till Jämtland. Den är mycket proteinrik...

    Läs mer
  • 10.00-11.00 SMAK63 - Naturens urkrafter och...

    Upplev en söndag morgon fylld med smaker & dofter som är präglad av Jämtland Härjedalens terroir - platsens identitet där natur, kultur...

    Läs mer
  • 10.30-11.30 Om St Olavsleden

    Möt Putte Eby, projektledaren av S:t Olavsleden och besöksnäringsstrateg · ‎Östersunds kommun

    Läs mer
  • 11.00-12.00 Richard Tellström

    Richard Tellström, docent och matkulturhistoriker. Den svenska mathistoriens bästa och värsta – Historieätande från gravlax och palt...

    Läs mer
  • 12.00-13.00 Odla din egen doft

    Elin Unnes berättar om de syntetiska dofter som numera finns överallt. Allt från bilar och leksaker till mat och hela butiker doftsätts....

    Läs mer
  • 13.00-14.00 Odla i kallt klimat

    Maria Sandström är utbildad hortonom och författare till två böcker om Trädgård i kallt klimat. Hon är uppvuxen i Skellefteå i zon...

    Läs mer
  • 13.30-14.30 Att bygga hållbara stadsdelar

    Kevin Denham beskriv JLU, ett projekt inom Jamtli, i samverkan med Mittuniversitetet, som utvecklar en hållbar stadsdel i Östersund...

    Läs mer
  • 14.00-15.00 Andreas Gyllenhammar

    Andreas Gyllenhammar spanar in i framtiden och reflekterar över pandemins effekter på hållbar utveckling, läget på klimatfronten och...

    Läs mer
  • 14.30-15.30 En svensk geopark i Ragunda

    Anders Hansson och Peter Ladan om Döda Fallet. Under ett antal har vi försökt göra Döda Fallet till ett världsarv. Så blir det inte....

    Läs mer
  • 15.30-16.30 Lina Hallebratt äventyrare

    Lina Hallebratts friluftsmeriter är imponerande och hon har gjort mer under de senaste åren än vad de flesta drömmer om att göra under...

    Läs mer
  • 16.00-17.00 Magiska hexagram och folkliga...

    Möt Jögge Sundqvist som är slöjdare och arbetar med förkärlek i rått och torrt trä med handverktyg i en lång slöjdtradition

    Läs mer