Svea på Stolfabriken & andra livsberättelser om yrkeslivet

Studieförbundet Vuxenskolan i Jönköping län har beviljats medel för det tvååriga arvfondsprojektet Svea på Stolfabriken och andra livsberättelser om yrkeslivet.  

Svea på stolfabriken endast projektet Jkpgs län.jpg

Välkommen till ett historiskt projekt. Gemenskap, lärande och hälsa. 

Vi vänder oss till seniorer som har intresse av bygdens och kommunens yrkeslivshistoria. Det finns mycket kunskap som sedan kan gå vidare i generationer.Under projektets gång kommer seniorer att intervjuas av seniorer kring deras forna yrkesliv. Intervjuerna kommer leda till dokumentärfilmer i 12 kommuner.  

Allt startade med ett lyckat pilotprojekt i Sävsjö kommun 2022 och därför fortsätter vi att utveckla metoden i länets övriga kommuner.  

Ett syfte med projektet är att motverka ensamhet och bidra till välmående för alla seniorer som är delaktiga. Projektet syftar även till att bevara historierna för framtiden. 

Vi fick härliga sammanfattningar från seniorerna i pilotprojektet; 

"Min livsberättelse blir till nytta och glädje för andra. Att barn och ungdomar får se hur livet var då." 

"Träffarna har blivit trevligare och trevligare, det har varit underbara människor runt omkring mig – jag har haft väldigt roligt och vi har gjort något viktigt."

"Man kan mycket mer än man tror! Vi måste vara stolta för det vi har gjort."

Arvsfondsprojektet startar 1 september och jag som projektledare kommer bland annat stödja grupper av seniorer i 12 kommuner under arbetet, som sker i studiecirkelform. 

Projektet finansieras av Allmänna arvsfonden och genomförs i samarbete med Region Jönköpings län, Jönköpings läns hembygdsförbund och Jönköpings läns museum. 

Klicka här och hämta mer information

Vi startar med en träff för mer information där vi avslutar med 11-kaffe. Anmälan kan göras direkt för novemberträffarna. Klicka på respektive ort. Övriga kan ni gärna slå mig en signal eller skicka ett mail. Se kontaktuppgifter nedan. 

 

 

med_stod_fran_allmanna_arvsfonden_positiv logga.png


Hör gärna av er till mig så berättar jag mer. /Anna

 

VISA ALLA VISA FÄRRE