Lättläst version saknas
Tillbaka

3 tips på presentationsövningar

Publicerad 2021-08-16

Snart är höstens termin i full gång och nya kurser och kamratcirklar startar upp – som vi längtat! ✨ Kanske är det så att ni har fått ett eller ett par nytillskott till er studiecirkel i höst eller ni kanske rent av är en helt ny grupp som behöver lära känna varandra? I sådana fall vill vi passa på att tipsa om tre presentations och ”lära känna”-övningar som passar perfekt att starta upp första träffen med!

Tändstickan
Reglerna här är enkla – den som presenterar sig tänder en tändsticka och berättar om sig själv så länge tändstickan brinner, därefter skickas tändsticksasken vidare till nästa person i gruppen. Ett bra tips för er som vill undvika långrandiga presentationer och kan även vara en bra start om några av gruppmedlemmarna känner sig obekväma att prata inför en ny grupp – presentationen blir kort och koncis.

Två sanningar och en lögn
En kul gissningslek där ni samtidigt får lära känna varandra lite bättre. Dela upp er i mindre grupper, t.ex. två och två eller tre och tre. Varje person kommer sedan med tre påstående om sig själva – två sanningar och en lögn. När påståendena är framlagda så får övriga personer i gruppen gissa på vilken av dessa som är en lögn.

”Detta visste du inte om mig”
Alla i gruppen skriver ner en sak som de har gjort eller som de vill göra (som ingen annan i gruppen vet om). Samla sedan in papperna och läs upp högt för gruppen – det är nu dags för övriga att få gissa vem som har skrivit lappen.