Tillbaka

Elisabeth Wall - ny på jobbet i Torsås

Publicerad 2016-03-18

Vi säger välkommen till Elisabeth Wall, ny verksamhetsutvecklare i Torsås kommun!

Du är ny på SV, hur känns det?

Det känns roligt även om det så här i början är en hel del nya saker att sätta sig in i och man önskar att man kunde uträtta mer. Det är ett utvecklande jobb där man träffar mycket människor, vilket jag tycker är inspirerande.

Vad har du gjort tidigare? 

Jag har tidigare varit anställd på Patent- och registreringsverket i 12 år, samt jobbat på bemanningsföretaget Olsten i Stockholm innan jag blev egen företagare på heltid då vi flyttade till Kalmar. Som egen företagare har jag bl.a. drivit sommar-café, arbetat som projektledare för Renässansdagarna mm. Idag kombinerar jag mitt jobb på SV med att sjunga Bellman professionellt, hyra ut historiska dräkter som jag sytt och så syr jag även på beställning. Jag är också cirkelledare på SV och åker runt i Kalmar län och håller kurser och föredrag om iPhone/iPad, smartphone/surfplattor, Windows och sociala medier såsom Facebook, Instagram och Pinterest.

Vad innebär ditt nya jobb?

Att fånga upp behov hos enskilda personer, föreningar, grupper eller företag och kunna erbjuda cirklar, föreläsningar eller andra kulturprogram. Integrationen är en viktig fråga som SV också jobbar med. Vi erbjuder inte bara aktiviter i vårt studieprogram utan vi har också verksamheter på arbetsplatser, inom omsorgen, på asylboenden och i föreningar.

Vad ser du som de största utmaningarna?

Den största utmaningen är att hinna med allt när man jobbar en dag i veckan. För mig handlar det också om att lära känna Torsås med omnejd eftersom jag bor på en annan ort. Jag tycker dock det är viktigt att finnas tillgänglig på orten vid olika tillfällen, så jag har schemalagt tider då jag finns på biblioteket och jobbar. Integrationsfrågorna har jag personligen inte hunnit med ännu, men det är något som jag ska ta tag i framöver, nu när cirklarna har kommit igång.

Vilka cirklar är mest poppis i Torsås?

I vår är alla trädgårdscirklar väldigt populära och det beror säkert på den milda vintern och en duktig cirkelledare som erbjuder intressanta teman. Keramikkursen är fullbokad och i april hoppas vi köra en fortsättningskurs i iPad/iPhone och en grundkurs i surfplattor/smartphones. 

Du når Elisabeth Wall så här:

E-post: elisabeth.wall@sv.se

Telefon: 0481-76 60 74