Tillbaka

Jazzdagar på Södra Öland

Publicerad 2017-06-12

En förening med alla fötter och hjärtan i jazzens värld! Jazzakademi Södra Öland är en förening med medlemmar som vill spela, utveckla, improvisera och jamma i all möjliga gruppkonstellationer. Medlemmar är män och kvinnor i olika åldrar som spelar allt ifrån solo till storband. Många är drivna kompositörer och arrangörer.

Alla jobbar som musiker och pedagoger. Föreningen vill förankra jazzen på östsidan. Här finns många bra musiker som tillsammans kan lyfta jazzmusiken till höga nivåer.

Det är också roligt att det i denna förening finns kvinnliga kompositörer som alla har anknytning till Öland.

Just nu ligger föreningen i startgroparna för en satsning på att få musiker att komma samman för att utveckla sig på sitt instrument och lära sig improvisera, spela i olika konstellationer och få jamma fritt på kvällarna. Dessa jazzdagar är den 20 – 22 juli på södra Öland.

En annan intressant del är också att tonsätta gamla texter från världsarvet. Här lyfts det skrivna kulturarvet till en ny dimension tillsammans med jazzen. Konsert med de nyskrivna låtarna går av stapeln på Stenbrottets ny scen nere vid Södra Bruket den 23 juli.

Föreningen samverkar med Studieförbundet Vuxenskolan och med Mörbylånga kommun samt Länsmusiken i Kalmar län.

Ett album ska också spelas in i sommar med de första alstren och sedan fortsätter man arbetet med JAZZ i olika former och konstellationer samt nya tonsättningar av världsarvets diktare.