Tillbaka

Johanna Jönsson till möte på Asylboendet Häggen

Publicerad 2015-05-28

Erling Henningsson, som är cirkelledare i svenska för asylsökande hos Studieförbundet Vuxenskolan, har engagerat sig i frågan gällande de asylboendes situation på Häggen här i Nybro. Idag kommer Johanna Jönsson för att träffa de asylboende och höra deras version av vad som händer. Johanna Jönsson är Centerpartiets nationelle talesperson i integrationsfrågor och riksdagsledamot från Stockholm.

 

-      Vår förhoppning är att de asylsökande ska kunna få stanna kvar i Nybro kommun säger Petra Sundin och Karina Helmersson på Studieförbundet Vuxenskolan. Vi vill fortsätta att utveckla den verksamhet som vi redan har, men också utveckla nya kontaktytor mellan nyanlända och de som är födda i Sverige. Studieförbundens roll för en lyckad integration lyftes så sent som i vårbudgeten av regeringen:

 

-      Vi kan se till att människor med olika bakgrund och ursprung möts, fritt och frivilligt på ett sätt inga institutioner eller myndigheter kan erbjuda. Men det är inte rimligt att människor ska behöva flytta runt hela Sverige i väntan på besked från Migrationsverket. Ska vi som studieförbund kunna göra vår del av integrationsarbetet så bygger det också på att människor kan känna sig trygga här i Sverige under tiden de väntar på att få bli en del av vårt samhälle fullt ut.

 

Läs mer om Johanna Jönsson här:

https://www.centerpartiet.se/personer/johanna-jonsson/

 

Idag torsdag kommer vi att ha en pressträff på asylboendet Häggen Nybro kl 15:15.

 

Mer information:

Karina Helmersson, kommunikatör 0481-76 60 72 karina.helmersson@sv.se

Petra Sundin, verksamhetsutvecklare 0481-76 60 75 petra.sundin@sv.se

 

Fakta om Studieförbundet Vuxenskolan Kalmar län

Avdelningschef: Kristofer Bengtsson

Studiecirklar: över 1000 varje år

Cirkeldeltagare: cirka 8 000

Kulturarrangemang: över 1 400

Deltagare i kulturarrangemang: över 82 000

Cirkelledare: ca 1000

Lokalkontor i länet: 7