Tillbaka

Kristofer ny avdelningschef på SV Kalmar län

Kristofer Bengtsson

Publicerad 2015-02-16

Kristofer Bengtsson har precis startat sin tjänst som ny avdelningschef för SV Kalmar län. Han kommer närmast från Linnéstudenterna där han har jobbat som verksamhetschef. Kristofer har som avdelningschef det övergripande ansvaret över verksamhet och personal.

-      Välkommen till SV Kristofer – hur känns det att vara ny på SV?

Tack! Det känns väldigt spännande och inspirerande. Det händer mycket och det är precis så jag vill ha det. Jag känner mig väl mottagen både lokalt i länet och från förbundet, det känns mycket bra.

-      Vad ser du som de stora utmaningarna framöver?

De stora utmaningarna för folkbildningen i morgondagens samhälle handlar om att hitta former och platser där vi kan fortsätta att möta människor och hjälpa dem att växa. Vi lever i en tid då begreppet demokrati i någon mån håller på att omförhandlas eller åtminstone utmanas och där har studieförbunden både en möjlighet och skyldighet att  finnas med som en aktör. Lokalt i Kalmar län har organisationen de senaste åren genomgått stora förändringar och utmaningen nu ligger i att ge vår kompetenta personal de förutsättningar som de behöver för att kunna utveckla verksamheten ytterligare.

-      Vad var det som lockade med folkbildningen?

Precis som de flesta andra vill jag vill vara en del i något större, något som gör skillnad. Med risk för att låta pretentiös så vill jag helt enkelt vara med och bidra till en bättre värld. Folkbildningen är mitt sätt att göra det.

-      Vi har hört att du laddar för Paris marathon – vilka är dina bästa träningstips?

Ja, det stämmer. När det gäller träning inför ett marathon så är det bästa tipset att skynda långsamt, ge kroppen tid att anpassa sig till längre och längre sträckor.  När det gäller träningstips mer generellt så rekommenderar jag alla som vill börja leva ett mer hälsosamt liv att göra två saker. Det första är att sätta upp ett genomtänkt mål för vad du vill uppnå med din träning. Det andra, och kanske viktigaste, är att se över sin vad man äter. Ta hjälp av en duktig kostrådgivare. Ett hälsosamt och hållbart liv förutsätter både god träning och god kost.

 

Snabbfakta Kristofer:

  1. Ålder: 36
  2. Familj: Sambo och ett barn
  3. Bor: Villa i Kalmar
  4. Fritidsintressen: Hälsa, resor och sport. Vill bli bättre på att läsa böcker.
  5. Studiecirkel jag vill gå: Laga goda desserter utan socker.