Tillbaka

Möt Sara - vår nya verksamhetsutvecklare i mellanlänet

Sara Leijon ny verksamhetsutvecklare i Högsby, Mönsterås och Oskarshamn

Publicerad 2016-03-23

Sara Leijon är vår färskaste medarbetare på Studieförbundet Vuxenskolan i Kalmar län. Hon kommer att jobba i kommunerna Högsby, Mönsterås och Oskarshamn. Just nu jobbar hon parallellt med Reidun Ullström som i sommar går i pension.

Här berättar Sara om sig själv och hur en första dag som anställd hos oss kan se ut...

 

"Med fötterna på jorden och siktet ställt mot horisonten ser jag fram emot att arbeta på Studieförbundet Vuxenskolan.

 

Min passion i livet är att få människor att må bra och jag tror på att det är i möten med andra som vi utvecklas.  Inte helt otippat har jag ägnat större delen av mitt yrkesverksamma liv inom just besöksnäringen runt om i världen.  Det är inom turism, marknadsföring och ledarskap som jag valt att fördjupa mig på akademisk nivå och examen avlades i Edinburgh, Skottland under förra milleniets sista år.  

 

Det är ett ärofyllt uppdrag att föra Reidun Ullströms arbete vidare som verksamhetsutvecklare i Oskarshamn, Högsby och Mönsterås.  Här finns stora etablerade nätverk och jag imponeras dagligen över den kreativitet och vilja till kunskapsutveckling som finns. Folkbildning är för mig ett fantastiskt forum för människor att mötas i, och jag välkomnar fler att höra av sig så vi kan skapa ny kunskap av funderingar.  Jag har mycket vilja och ambition i mig, och inser att tiden behöver användas effektivt för att räcka till för verksamhet i tre kommuner.  Det kan dock bli en av mina utmaningar- att just få vilja, ambition och tid till en adekvat ekvation.

 

När jag träffar våra deltagare på SV så inser jag vilken mångfald av Sveriges befolkning vi möter och fångar upp genom folkbildningen. En dag på jobbet kan jag inleda med att träffa en projektgrupp för att skapa läslust, sen direkt vidare för att träffa nyblivna föräldrar för att prata om ämnen som engagerar då de står inför en ny era i livet. Vidare besöker jag asylboende för att skapa integration och avslutningsvis ordnar jag lokaler inför kvällens grupp som läser släktforskning.   …ja, det här var faktiskt min första dag på jobbet…

 

Kalmar läns geografiska läge och förutsättningar visar sig tydligt i vilka cirklar som efterfrågas. Många läser navigation för att skaffa sig förarintyg för att njuta den vackra skärgården.  Smålands mörka skogar däremot, skapar efterfrågan på motorsågskörkort. Men tydligast är ändå intresset att föra våra hantverkstraditioner och tekniker vidare och här finns ett fantastiskt utbud att välja bland. Hälsa, mat, trädgård och livsstilsfrågor efterfrågas alltmer då vardagen ställer stora krav på kapacitet och ork.  Många ser då fram emot att få egna en stund åt sitt eget välmående.

 

Som sagt, jag kommer att ha en berikande vardag!"

Du når Sara så här: 

0480-43 04 61
sara.leijon@sv.se