Tillbaka

Nu söker vi en Designutvecklare (Tjänsten är tillsatt)

Publicerad 2020-12-11

Designutvecklare i textiltryck- och modedesign

Studieförbundet Vuxenskolan söker medarbetare med erfarenhet av digitalisering inom textil.

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund med verksamhet i alla Sveriges kommuner och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, bildning och samhällsengagemang.

Vi söker en medarbetare som med sin kompetens, intresse och engagemang kan utveckla, driva och slutföra vårt 3-åriga Arvsfondsprojekt Händernas Hus 2.0.

Tjänsten
SV erbjuder en tjänst som designutvecklare inom ramen för projektet Händernas Hus 2.0. Projektet är finansierat av Arvsfonden i samarbete med Möjligheternas Hus AB.

Projektets syfte är att ge unga kvinnor som står långt från arbetsmarknaden möjlighet att bryta isolering, stärka sitt språk och självförtroende och komma in i arbete. Målgruppen står långt från arbetsmarknaden på grund av att de är nyanlända, har låg utbildning eller av andra orsaker inte är ute på arbetsmarknaden. Vi kommer i projektet ta fram en metodhandbok som kombinerar handarbete och design med undervisning i svenska, samhällskunskap och entreprenörskap.

Du kommer att jobba nära med projektledare och Arbetsmarknadscenter på Möjligheternas Hus AB.

Din roll i projektet inom denna arbetsgrupp kommer främst att vara:

  • Ansvarar för digitalisering av textilier inom projektet.
  • Ansvara för digital dokumentation av deltagarnas arbete i form av individuella portfölj.
  • Alla deltagare ska ges möjlighet att utveckla sin förmåga att använda digital teknik.
  • Planerar och genomför insatserna inom ramen för produktutveckling inom textiler.
  • Stödjer och coachar projektdeltagarna i olika processer samt dokumentera dessa.
  • Trendspanare inför morgondagens hantverk och design.

 

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet och kompetens inom textil och sömnad, pedagogisk utbildning, beprövad erfarenhet att arbeta självständigt o team. Har du erfarenhet av digitalisering är meriterande.

Det är inte aktuellt att sätta kursbetyg men du förväntas kunna lämna respons och arbeta med deltagarna utifrån projektplan och projektmål.

Du har erfarenhet av att jobba med människor, textiltryck, använda symaskin och konstruera mönster. Tidigare erfarenhet av att arbeta med vuxna/ungdomar är meriterande, liksom erfarenhet och utbildning inom undervisning samt digitalisering. Målgruppen är internationell men hela processen ges på svenska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Som medarbetare på SV förväntas du ha förmågan att individanpassa ditt arbete och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du är van att arbeta självständigt och lösningsfokuserat samt har ett positivt driv. Du ska vara flexibel, lyhörd och strukturerad och du förväntas delta aktivt i arbetslagets gemensamma arbete. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Du drivs av att arbeta självständigt men också i grupp. Du tycker det är självklart att arbeta i digitala arbetsbetsmiljöer.

 

SV värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Tjänsten innefattar arbete vissa kvällar och helger. Det krävs att du har körkort och tillgång till bil.

Vi erbjuder en projektanställning fram till den 2022-11-01 på 100% med målstyrd arbetstid och tillträde och tjänstgöringsgrad efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.


Anställningsform
Projektanställning fram till 2022-11-01 omfattande 100%. Tillträde tidigast 2021-02-01.

Så ansöker du

Senaste ansökningsdag 15 januari 2021, vi kan komma genomföra intervjuer under ansökningstiden. Ansökan med löneanspråk vill vi ha digitalt till maria.stromberg@sv.se.

Facklig representant Anna-Karin Cederstrand Karlsson 0492-56 48 10 anna-karin@sv.se.


Kollektivavtal: IDEA/Unionen

Placeringsort: Emmaboda kommun

Vill du veta mer? Välkommen att höra av dig till avdelningschef Maria Strömberg maria.stromberg@sv.se eller 0481-76 60 70.