Tillbaka

Starta en digital kamratcirkel

Publicerad 2021-02-02

Är du en av alla som pausat din kamratcirkel och nu längtar efter att få fortsätta med cirkeln? Eller är du kanske sugen på att starta upp en kamratcirkel tillsammans med ett kompisgäng, några arbetskollegor eller föreningsmedlemmar för att få lite mer gemenskap i vardagen? Då tycker vi att du hör av dig till någon av våra verksamhetsutvecklare (kontaktuppgifter hittar du här) för att få hjälp att starta en digital kamratcirkel!

Det finns många olika typer av kamratcirklar – kanske vill ni ha en bokcirkel, lära er mer om odling inför våren, diskutera psykisk ohälsa eller lära er olika hantverkstyper som t.ex. sticka, virka eller olika former av målning? Alternativen är som sagt många! Det finns ett gäng exempel på kamratcirklar som just nu genomför sina träffar digitalt, bl.a. målarcirklar. Känner ni er osäkra på hur ni ska gå tillväga rent tekniskt för att genomföra kamratcirkeln så hjälper våra verksamhetsvecklare er igång.

För att kunna genomföra en kamratcirkel så behöver man vara minst tre personer, träffas vid minst tre separata tillfällen och i minst 9 studietimmar totalt (en studietimme = 45 minuter). Vilket digitalt verktyg man väljer att använda för träffarna kan variera beroende på egna preferenser. Klicka här för att få exempel på digitala mötesrum som ni kan använda er av.

 

Vi håller kontinuerligt utbildningar i Jitsi – vilket just nu är det mötesrum som de flesta av våra studiecirklar väljer att använda sig av. Nedan ser du kommande distansutbildningar.