Tillbaka

Stort engagemang på Megacirkelträff

Publicerad 2016-10-24

Hög stämning och stort engagemang präglade höstens andra Megacirkelträff. Den här gången möttes cirkelledare i Kalmar.

 -Energi! Så mycket klokskap samlat i ett rum, härligt! Det var den spontana känsla förbundschef Nina Larsson tog med sig från veckans Megacirkelträff i Kalmar.

Det var drygt 40 förväntansfulla cirkelledare som anammat SV Kalmars inbjudan och trotsade höstmörkret. Megacirkelträffen ägde rum på restaurang Park Hermina, vackert beläget med utsikt över Kalmar slott.

Bubbel och buffé

Kvällen inledes med fotografering och mingel med alkoholfritt bubbel i glasen. Den trivsamma lokalen och alla möten skapade snabbt hög stämning. Efter en stunds vimmel bjöds det på mat från kvällens Buffémentometer. Ett kul sätt att reflektera kring olika frågeställningar om cirkelledarrollen redan till maten.

Cirkelledarna röstade genom att välja, t ex gaffel, från en av fyra olika högar med gafflar. Varje hög kopplad till ett svarsalternativ. Resultatet av mentometern redovisades sen under kvällen.

Engagerad dialog

Efter maten startade förbundsstyrelseledamot Anna Iwarsson och förbundschef Nina Larsson sitt pass med inspiration och dialog kring framtidens ledarskap. Engagemanget runt borden var stort.

Alla fick tillfälle att reflektera kring frågorna och många delade med sig av sina tankar. Samtalen kretsade bland annat kring framtidens cirkeldeltagare och vad de kommer att vilja ha. Möten med andra, gemenskap och frihet var några saker cirkelledarna trodde på.

Miniworkshops gav insikt

Stärkta av kaffe och tårta blev det sen dags att delta i kvällens fyra miniworkshops . 

Frågeställningarna var i grunden desamma som vid buffémentometern men formen annorlunda. Eftersom man roterade runt fick alla ledare möjlighet att prova på fyra olika pedagogiska upplägg.

När alla fem megacirkelträffar är genomförda kommer samtliga workshopresultat att sammanställas. Det ska förhoppningsvis ge värdefulla insikter om vad som krävs av SV i framtiden. 

Liksom i Göteborg avslutades sen  kvällen med en samling och utdelning av en "thinkybag"  med både smått och gott i.

Till sist, vilket intryck hade förbundschef Nina Larsson av mötet med cirkelledarna?

-En positiv framåtanda hos de cirkelledare jag mött! Både med engagemang för respektive ämnesområde men också med en stolthet av att vara en del i helheten. Det stärker i förlängningen vår demokrati, avslutar Nina.

Fler bilder hittar du på Facebook via länken nedan:

https://www.facebook.com/events/1676209779366310/?active_tab=discussion

Bilder på Instagram hittar du här:

https://www.instagram.com/studieforbundetvuxenskolan/