Djur, natur & miljö

Drottningodling i praktiken - kursdagens syfte är att ge grundläggande kunskaper om drottningodling i praktiken. Du får ta del av de praktiska momenten från start av drottningodling till parad drottning på en och samma kursdag.

Vi kommer att starta en drottningodling med omlarvning, iordningställa snabbkokare samt parningskupor. Vi kommer också att få se ett antal odlingar i olika faser. I samband med lunchen ges en kort introducerande föreläsning om biavel.


Kursen vänder sig i första hand till dig som är verksam i en lokal biodlarförening i Kronobergs län. I mån av plats finns möjlighet för deltagare från andra distrikt att delta i kursen.

Söndagen 18 juni 2023 kl 09.00-16.00, plats Svanebro, Ör.
Tema: Drottningodling i praktiken
Medverkande: Gunnar Paulsen, m fl.
OBS Egen fika och lunchmatsäck tas med till kursdagen.

Förkunskaper
Du ska ha deltagit i en nybörjarkurs eller ha motsvarande kunskaper samt minst 3-4 års erfarenhet av biodling för att kunna tillgodogöra dig denna kurs på ett bra sätt.

Kursledare
Sammanhållande ledare för kursen är Lars-Göran Abrahamsson, Claudia Santoni och Torbjörn Suenson Kuylenstierna. Har du några frågor om kursen får du gärna kontakta Lars-Göran på 070-201 91 24 eller ellgeab@live.se.

Bra att veta
Anmälan senast den 1 juni 2023. Notera i fritextfältet vid anmälan om din deltagaravgift ska betalas av någon annan - uppge i så fall fakturaadress. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart till din mejladress.

Kursen ingår som en del i Biodlarna Kronobergs satsning inom området Drottningodling/Biavel.