Djur, natur & miljö

Rallylydnad är en hundsport för alla. Liten hund, stor hund, man eller kvinna, yngre eller äldre spelar ingen roll - alla kan delta efter sin och hundens förmåga

Vad är Rallylydnad?
Rallylydnaden blev en officiell hundsport sommaren 2011, precis som agility, lydnad och bruksgrenarna är idag.
I rallylydnad går hunden och föraren en bana som består av olika skyltar. Varje övning som ska genomföras beskrivs med text och illustration. Det finns fyra klasser, nybörjare, fortsättning, avancerad klass och mästarklass.
Rallylydnad är perfekt om du har svårt att själv hitta på något att träna med din hund.
I rallylydnaden finns 107 olika moment att lära in och bygga in i banor. Momenten ska dessutom göras med hunden på både vänster och höger sida samt framför- du behöver aldrig göra en och samma bana två gånger utan kan variera träningen i det oändliga.
För dig som är helt nybörjare eller för dig som vill fortsätta slipa på grundfärdigheterna och nybörjarskyltarna.
I nybörjarkursen börjar vi med grundmomenten i Rallylydnad för att ge en stadig grund att stå på och för att kunna utvecklas vidare. Vi börjar redan här tänka helheten rallylydnad i stället för att ta en klass i taget. Vi går igenom skyltarna i nybörjarklass, börjar inlärningen för bl a kontakt, följsamhet, bakdelskontroll, hand-och tasstarget, rätt attityd och fokus hos hunden. Vi nosar även på regler, banor m m.
Den här kursen passar alla som är nyfikna på rallylydnad, för dig som kanske ser en framtid i tävling, vill aktivera Din hund och framför allt - ha roligt tillsammans med Din hund!

Förkunskaper
Hunden ska kunna ”sitt” och ”ligg” på signal. För att kunna utvecklas och tillgodogöra sig kursinnehållet krävs träning mellan varje kurstillfälle.

Kursledare
Instruktör: Heidi Bergholm
Hjälpinstruktör: Ann-Christin Karlsson (Atti)

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även andra kurser såsom tex Nose Work, Hoopers, Kontaktträning Hund och att deltaga i Öppen träning på tisdagskvällar på Linnébygdens Hundägarförening i Loshult.

Bra att veta
Deltagaravgiften är 1000 kr För att gå denna kurs måste du vara medlem i Linnébygdens Hundägarförening, LHF. Medlemsavgiften är 200 kr/år (alternativt 300 kr/år för familj) och betalas direkt till klubben om du inte redan är medlem. Antingen på bankgiro 470-5059 eller Swish 1236033260. I medlemskapet ingår bland annat fri tillgång till träningsplanen i Loshult och 10% rabatt på Animalix i Älmhult.
Vi planerar att träffas måndagar 27/3, 3/4, 17/4, 24/4, 8/5 och 15/5 kl:18:00-20:15.
Vid anmälan, ange även hundens namn, ras och ålder längst ner i rutan i formuläret.
Vi skickar dig en kallelse/faktura via epost före kursstart.

Kursen arrangeras i samarbete med Linnébygdens Hundägarförening.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar.