Djur, natur & miljö

Valp/grundkurs - kombinerad med tillgång till 6 månaders Onlinekurs
Som hundägare är det viktigt att så tidigt som möjligt komma i gång med träningen inför framtiden. Denna kurs ger dig den övergripande kunskapen du behöver i ditt hundägarskap samt inom inlärning för en bra vardag mellan dig och din hund. Vårt fokus är att jobba mot ett en god och fungerande hållbar relation mellan hund och ägare baserad på respekt och kunskap.


Kursinnehåll
Den praktiska inlärningen och våra övningar fokuserar på det er hund behöver kunna i vardagen. Vi har identifierat tre områden som vi lägger upp inlärning och övningar kring som tillhör de viktigaste grundkunskaperna i livet med en hund. Vi anpassar oss alltid till varje hunds och ägares behov. I teorin ingår kunskap om inlärning, förstärkning, träningsupplägg, motivation, vikten av rätt belöning och mycket mer. Vi går igenom hundens behov, vanliga problem och varför dessa uppstår samt vad som kan vara lösning på problemet. All teori finns i vårt kurskompendium som finns tillgängligt online att läsa och/eller skriva ut. Du bestämmer själv om du vill arbeta med eller utan sk ”klicker”, men vi jobbar som alltid enbart med belöningsbaserade metoder.

Förkunskaper
Valpen ska minst vara 12 veckor gammal och vara vaccinerad. Ingen övre åldersgräns. Man kan med fördel gå denna kurs flera gånger, då övningarna anpassas individuellt.

Kurstillfällen
13/4 kl 18:30-20:15 (torsdag)
20/4 kl 18:30-20:15 (torsdag)
30/4 kl 11-13 (söndag)
4/5 kl 18:30-20:15 (torsdag)
11/5 kl 18:30-20:15 (torsdag)
14/5 kl 11-13 (söndag)

Plats
Linnébygdens Hundägarförening i Loshult. Kursen kommer hållas utomhus.
Kursledare
Cajsa Månsson och Yvonne Jonsson

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även andra kurser såsom tex Hoopers, Kontaktträning, RallylydnadNosework samt att deltaga i Öppen träning på tisdagskvällar på Linnébygdens Hundägarförening i Loshult.

Online tillgång i 6 månader
Du har även tillgång till varje kurstillfälle online, via ett in-logg, med beskrivning och filmer av den praktiska träningen samt och den teoretiska delen av kursen. Här finns även extra övningar för den som vill, inom viktiga områden så som aktivering, inkallning och självförtroende. Ni har tillgång till online materialet i 6 månader. Valpen ska minst vara 12 veckor gammal och vara vaccinerad. Ingen övre åldersgräns. Man kan med fördel gå denna kurs flera gånger, då övningarna anpassas individuellt.
Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura via epost före kursstart.
För att gå denna kurs måste du vara medlem i Linnébygdens Hundägarförening, LHF. Medlemsavgiften är 200 kr/år (alternativt 300 kr/år för familj) och betalas direkt till klubben om du inte redan
är medlem, innan kursstart. Detta betalas separat. Antingen på bankgiro 470-5059 eller Swish 1236033260. I medlemskapet ingår bland annat tillgång till träningsplanen i Loshult och 10% rabatt på Animalix i Älmhult.
För att kunna utvecklas och tillgodogöra sig kursinnehållet krävs planerad tid för de praktiska övningarna och läsa teorikapitlen mellan varje kurstillfälle.
VIKTIGT! Vid anmälan, ange även hundens namn, ras och ålder längst ner i rutan i formuläret.

Kursen arrangeras i samverkan med Linnébygdens Hundägarförening.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar