Tillbaka

Drömska pianotoner

Studieförbundet Vuxenskolan Västra Götaland har fått pengar från Förvaltningen för Kulturutveckling för att genomföra flygelkonserter som ska bidra till återstarten av kulturlivet i Västra Götalandsregionen.

Drömska pianotoner är en turné med pianisterna Henrik Kilhamn och Helena Ha-Young Sul. De kommer att spela musik av olika tonsättare på olika platser i regionen och på flyglar som har inventerats av Musikcentrum Väst. Helena Ha-Young Sul är grundare av, och konstnärlig ledare för, Göteborgs Pianofestival, pianopedagog och driver en egen pianoskola. Henrik Kilhamn är frilansande konsertpianist och ackompanjatör baserad i Göteborg.

Turnén är ett samarbete med Musikcentrum Väst (MCV) som har inventerat stämda och spelbara flyglar i regionen i ett tidigare projekt.

-Kulturen får människor att växa och är en grundförutsättning för samhällsengagerade medborgare. Genom samverkan med producerande och arrangerande kultur-, kulturarvs- och konstföreningar vill Studieförbundet Vuxenskolan vara en lokal kraft för utveckling av föreningsliv och kultur för att tillgängliggöra kulturarv, musik, litteratur och konst i regionen, säger Maria Valeberg som är regionchef på SV Västra Götaland.

Konserterna genomförs i samarbete med de lokala SV-avdelningarna och är för närvarande planerade till följande datum och platser:

8 mars, Uddevalla kl 12-13. Läs mer och anmäl dig här.

10 mar, Göteborg kl 12-14. Läs mer och anmäl dig här.

13 mars, Tidaholm kl 17-18. Läs mer och anmäl dig här.

23 mars, Landvetter kl 12-13. Läs mer och anmäl dig här.

9 april, Borås kl 16-17. Läs mer och anmäl dig här.

21 april, Åmål kl 18:30-19:30. Läs mer och anmäl dig här.