Lättläst version saknas
Tillbaka

Trender och traditioner- INSTÄLLT

4 april kl. 10.00 - 15.00
Hantverkshuset Restad Gård, Vänersborg.

Workshops som pågår hela dagen. Föreläsning kl. 11. 00 med Britta Kleberg och kl. 14.00 med Mikael Svensson

Tovning - Monica Nilsson
Testa att tova med olika tekniker.
På denna stationen träffar du Monica Nilsson med en lång erfarenhet av både tovning och garn spinnande. Arbeta med en mycket gammal hantverksteknik. Vill du ha en ny hobby som tillåter dig att vara kreativ med dina händer? Förr var tovning en teknik för att skapa tyger i ull. Idag används tovning mer för att skapa vackra textila skapelser som pryder hemmet.

Art-quilt - Mikael Svensson
Han har sytt sedan han var mycket liten. Sedan 90-talet har han hållit cirklar/kurser i bl.a. lappteknik och Art-quilt
Han kommer hålla föreläsning om mosaiklappteknik och efter den får ni gärna pröva på denna teknik. Bl.a. kan man göra en klänning av gamla jeans.

Encaustic Art - Anna Jakobsson
Pröva på att måla med strykjärn! Med strykjärn, vaxkritor och papper får man prova på att måla abstrakta bilder samt naturmotiv!

Repslageri - Ulla Björkdahl
Naturmaterial speglar tradition och historia
Hampa och lin är urgamla kulturväxter som miljömässigt sett är mycket bättre att använda än bomull. Starka och bra fibrer för många ändamål. Ullgarn ger också fina rep.
Tag med egen t-shirt och sax för att lära sig att klippa och skarva långa remsor. Ett bra kunnande för att använda vid typ vävning och virkning av mattor

Broderi - Britta Kleberg
Britta Kleberg har varit drivande för broderiverksamhet med ca 40 flickor i en by utanför staden Jaisalmer i nordvästra Indien under 6 vinterperioder. Flickorna har fått ett litet skisspapper och en kolkrita för att teckna på ett tema som de bestämde tillsammans. Sen fick de en bit grov handvävd tygbit och många färger broderigarn och broderade sin bild fritt översatt till tyget.
På workshopen kommer ni få göra samma sak. Ni kommer inte att hinna bli färdiga. Flickorna hade en vecka på sig att bli färdiga.

Britta är textildesigner och bildkonstnär från Göteborg. 

Workshop i makramé – Jessica Ek
Jessica Ek håller workshop i makramé.

Du får lära dig grunderna i denna teknik som bygger på ett antal knopar och flätningar som varieras på olika sätt. Du får prova på att göra en nyckelring. Välkommen in i det textila hantverkets värld!

Anmälan till SV Västra Götaland senast 25 mars på vgregion@sv.se eller
tfn: 0522 – 65 33 33. Uppge namn, adress, personnummer och eventuell matallergi.
Kostnad: 200: - inklusive enklare material till workshops, enklare lunch och kaffe

Ladda ner inbjudan här.