Djur, natur & miljö

Denna kurs riktar sig till dig som vill lära dig grunderna för att bli biodlare. Att vara biodlare är både roligt och lärorikt.

Kursinnehåll
Vi följer biodlaråret med allt vad det innebär och målet är att de deltagare som vill skaffar sig ett eget bisamhälle under cirkelns gång. Du får bland annat tips och råd om biskötsel, utrustning, kläder och om olika metoder.

Studiematerial
Boken "Mina första år som biodlare" samt arbetsboken Min biodling.
Materialet beställs hem till första träffen. Om du redan har materialet meddela detta vid anmälan.

Cirkelledare
Att vara biodlare är ett sätt att komma nära naturen. Att hålla på med vårt ursprungliga nordiska bin och leda ett räddningsprojekt innebär också att inspirera andra till en mera hållbar biodling. Man vet också att bina gör ett mycket viktig insats för att vi ska få bär och frukt. Dessutom får vi möjlighet att njuta av den ljuvliga nektar som bina hämtar i blommorna. Att var biodlare är att vara privilegierad. -Ingvar Arvidsson

Förkunskaper
Nybörjarkurs, inga förkunskaper krävs.

Anmälningsinformation
-Studiecirkeln startar vid fyra anmälda deltagare.
-Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
-Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.
-Skulle du inte ha möjlighet att gå studiecirkeln har du en vecka på dig att avanmäla dig sedan kallelsen/fakturan skickats ut.

Cirkeln arrangeras i samarbete med
Nordvästra Dalslands Biodlarförening