Lättläst version saknas
Tillbaka

Rebel Girls

Vi gratulerar Andrea Jonasson och Emelie Wikberg-Wernström i Rebel Girls som fått ta emot pris för deras arbete med att främja tjejer inom musiken. Det var tjejouren Skogsrå som den åttonde mars delade ut sitt feministpris för det gånga året. 

"Rebel Girls skapar möjligheter för tjejer att lära sig att utvecklas inom musik utan att behöva konkurrera med killarna. Vi hyllar detta initiativ och hoppas andra instanser tar efter Rebel Girls goda exempel för tjejer att uttrycka sig." löd en del av motiveringen. 

Rebel Girls är SVs är musiksatsning för tjejer 13-25 år. Syftet är att öka andelen tjejer i replokaler och på musikscener genom att göra det lika lätt för tjejer som för killar att spela i band och syssla med musik.

Vi erbjuder därför pop/hip-hop/rockskolor, läger, arrangemang och workshops i alltifrån låtskrivande till studioteknik.

Du behöver inga förkunskaper eller egna instrument – vi ordnar just det ni behöver för ert musikskapande – allt ifrån lokaler till material och utrustning.

Vi vet att tjejer har ett lika stort musikintresse som killar så därför vill vi givetvis att tjejer ges lika mycket plats på vår musikscen!

Hör gärna av dig direkt till: Andrea Jonasson, 072-224 32 89, eller rebelgirlssundsvall@hotmail.com. Titta gärna in och följ Rebel Girls Sundsvall på facebook för att se vad vi kan göra för dig.