Folkdräktssömnad Enviken (kväll)

Information

Välkommen till en studiecirkel i folkdräktssömnad av Enviksdräkten - en fantastisk möjlighet att lära dig mer om traditionella kläder, hantverk och kulturarv.

Om studiecirkeln
Under 6 träffar kommer du att få lära dig de unika sömnadsteknikerna och mönsterkonstruktionen för Enviksdräkten. Du kan sy dig en ny dräkt, eller ändra den du redan har. Genom att använda traditionella material och mönster får du en djupare förståelse för hur kläderna har tillverkats och vilken betydelse de har haft för samhället. Vi syr alla dräktdelar för hand utifrån dräktbruket från början av 1800-talet. Därför är viss kunskap i handsömnad en fördel, men inget krav.

Att gå en studiecirkel i folkdräktssömnad är ett sätt att bevara och föra vidare vårt kulturarv. Genom att lära dig att sy en folkdräkt kan du bidra till att traditionerna bevaras och att kunskapen om hur kläderna tillverkas fortsätter att föras vidare till kommande generationer. Föreställ dig känslan av att bära din egen handsydda folkdräkt vid nästa högtid.

Under cirkeln får du även möjligheten att träffa andra människor som delar ditt intresse för traditionella kläder och hantverk. Att gå en studiecirkel är därför inte bara en lärorik upplevelse utan också ett sätt att knyta nya kontakter och skapa gemenskap kring ett intresse.

Förkunskaper
Viss kunskap i handsömnad är en fördel men inget krav.

Plats
Vi kommer att ses på måndagar, varannan vecka, 6 gånger på Britas, Envikens Hembygdsförening.

Startdatum:

2024-09-16

Tid:

17:30 - 20:30

Antal tillfällen:

6

Veckodag:

Mån

Arrangemangsnr:

60823

Plats:

Envikens hembygdsgård Enviksbyn 31 79026 Enviken

1 650 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Dalarna