Lättläst version saknas
Tillbaka

Ny musikmöjlighet för tjejer i Malmö

Lördagen den 28 mars drog musiksatsningen Mosaik för tjejer och transpersoner i gång på fritidsgården Arena 305 i Malmö. Bakom satsningen står Popkollo, Studieförbundet Vuxenskolan, ABF och Malmö stad. ”Premiären överträffade våra förväntningar!” säger Anna Edström, verksamhetstutvecklare hos SV i Malmö.

Över 20 unga tjejer och transpersoner samlades, spelade i nya och gamla bandkonstellationer, pratade om musik och hade låtskrivarworkshop tillsammans.

- Riktigt roligt att samla så många unga grymma musiker och se vad som händer – vi tror på många nya roliga samarbeten och konstellationer, säger Anna Edström.

Mosaik riktar sig till tjejer och transpersoner mellan 12 och 25 år. Det går att prova på allt från att spela i band till att producera hiphop i en inspelningsstudio. Och viktigast av allt: få inspiration och träffa likasinnade musikintresserade.

- Tanken är att Mosaik ska leda till att tjejerna sen vill starta ännu fler cirklar, som band, i ljudteknik eller låtskrivning. Det här en långsiktig satsning, säger Anna Edström.

Nästa gång, den 25:e April blir det workshop i liveljudteknik. Då får deltagarna testa att stå både bakom mixerbordet och på scenen. Som musiker är det viktigt att ha ett språk för att kommunicera med ljudtekniker, för att få bästa möjliga förutsättningarna på scen.

- Teknik är ju av många sett som ett traditionellt manligt område och vi tror att i en "separatistisk miljö" med bara tjejer kan vi skapa bra förutsättningar för att på ett lätt och roligt sätt lära sig mer om det här! Vi längtar redan, säger Anna.


Läs mer om Mosaik och se vårens alla datum

Följ Mosaik på Facebook