Hantverk & konst, Mat & dryck

Lär dig göra praliner med vårinspirerade fyllningar

Innehåll
Vi dyker in i chokladen och ni får lära er grunderna till att temperera choklad, gjuta, fylla och locka praliner.
Ni får ni en introduktion om chokladens väg till oss och varför vi ska köpa sjyst choklad och en inblick i chokladens historia. Vi provar också olika chokladsorter och äter chokladfika som ingår i priset.
Ni får ett 20-tal praliner i trevliga lådor och pralinrecept med er hem.

Material
Råvaror ingår i kursen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Plats
Studieförbundet Vuxenskolan Gamla Torget 43.

Kursledare
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat konsthantverk i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon som egen företagare med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult inom social hållbarhet.

Övrig information
Ta med eget förkläde eller oömma kläder. Ta också med bra skor för att vi går och står mycket under dagen.
Vi bjuder på kaffe och te men ta gärna med egen fika.