Djur, natur & miljö, Hälsa & välbefinnande

Tre måndagar i april träffas vi i skogen för att ladda batterierna inför en ny vecka. Skogsbadning är ett fenomen som härstammar från japan, med enkla och konkreta övningar lär du dig hur viktigt och lätt det är att återhämta sig med hjälp av naturen. Tanken är att du efter kursen på egen hand ska kunna använda naturen, för att lättare flytta fokus och återhämta dig från en kravfull vardag.

Vem?
Detta är en kurs för dig som bryr dig om din mentala hälsa. För dig som vill samla krafter, hämta energi, slappna av och bli uppslukad av att bara vara. Du behöver inte känna att du håller på att bli utmattad eller att du har varit utmattad tidigare, utan detta är en kurs för alla. Alla som vill ge sig själva en paus från vardagen tillsammans med andra.

Var?
Vi kommer vara i Finngösaravinens unika naturområde, som ligger så tätt på bebyggelsen men fortfarande ger känslan av att vara långt borta.
Vi träffas vid grusvägen utanför Östra Bäckevägen 37 i Sävedalen, Partille.

När?
Måndagarna: 13:e, 20:e och 27:e april
Tid: 18:00-20:00

Pris:
650kr för tre tillfällen. (prova på/ test pris)

Varför är detta viktigt?
Sjukskrivningar på grund av stressrelaterad ohälsa har i dag blivit ett reellt samhällsproblem. Utmattningssyndrom är en av de största och mest växande folksjukdomar vi har idag och det läggs allt mer resurser på att rehabilitera de som dessvärre råkat illa ut. Rehabilitering är bra och väldigt nödvändigt men vi önskar att det inte ska behöva gå så långt. Därför vill vi på Naturtid öka kunskapen och framförallt reflektionen kring ”återhämtning”, som så många forskningsstudier visat varit det absolut viktigaste för att undvika stressrelaterade sjukdomar. Vi arbetar med naturen som arena och vi vill visa er hur effektivt, kul och inspirerande det kan vara att leka, känna och reflektera i denna kravlösa miljö.

Kursledare - Naturtid
Hanna Olausson och Tobias Sloth Hansen driver tillsammans företaget Naturtid som är ett litet förtag i Partille som arbetar med naturen utifrån ett hälsoperspektiv och har som ambition att förebygga stressrelaterad ohälsa. Naturtid har en hel del olika aktiviteter och kurser inom friluftsliv och vänder sig både till privatpersoner, företag och institutioner.
Både Hanna och Tobias har en 3-årig kandidatutbildning med fokus på friluftsliv och pedagogik från Norge. Hanna skrev även sitt examensarbete med fokus på gröna rehabiliteringar runt omkring Göteborg.

Vid frågor maila: kontakt@naturtid.se eller ring 0768-895840.