Hantverk & konst

Lär dig tälja skedar och slevar och vad som gör en bra sked

Kursen börjar med att kursledaren SkéAnders presenterar sig själv och hur man gör skedar och slevar. Med Powerpoint och fysiska skedar och slevar ger Anders en presentation av traditionen bakom skedtillverkningen och visar både nya och gamla historiska modeller. Han fortsätter sedan med en praktisk genomgång och visning av slevtillverkning. Samt går genom verktygen och tekniken, skedmärren/täljhästen samt materialet och formen.

Därefter börjar ni deltagare klyva fram ämnen och tillverka era egna slevar eller skedar och efter lunchen får ni en genomgång av att bryna och strigla verktygen. Sedan fortsatter ni slöjdandet.

På söndagen ges genomgång av slipning av verktyg och även praktisk övning. Därefter fortsätter du tälja på din sked eller slev resten av dagen.

Inga förkunskaper krävs. Det tar tid och kraft att skära en sked, speciellt om man är ovan så vanligtvis hinner deltagare göra en eller två slevar under den här kursen. Men efter helgen har du kunskapen som krävs för att att fortsätta tälja på egen hand.

För att läsa om cirkelledare Anders Karlsson, vänligen se hans hemsida:
http://www.skedanders.se/

Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

Mer info finner du här

Parkeringsinformation för Nääsområdet:
Kommer du med bil?
Från och med augusti 2021 gäller nya parkeringsbestämmelser inom Nääsområdet.
Parkering för kursdeltagare kan nu ske inom ett större område på samtliga av de grusade parkeringarna inom Seminarieområdet – följ skyltning..
Du betalar enkelt i parkeringsautomat med kort eller i appen EasyPark (område 6459).
För att spara tid ladda gärna ner appen innan du kommer.