Djur, natur & miljö, Hantverk & konst

En täljkurs för dig som vill prova på, inspireras eller lära dig mer om att tälja, samtidig som vi har en fin dag ute i skogen. Här är processen lika viktig som resultatet. Vi sitter runt en knastrande brasa och filosoferar medan händerna får arbetar. Enkla verktyg i en inspirerande och enkel miljö. Lär dig grundläggande yx- och täljtekniker där kreativitet och säkerhet sätts i fokus.
Vi täljer skedar, krokar, gubbar, smörknivar, stekspadar eller det din fantasi har lust att skapa.

Vem?
En kurs för dig som är helt ny eller för dig som har provat lite innan men vill inspireras och lära dig mer. Mer erfarna täljare är också varmt välkomna att ta del av den kreativa atmosfären runt den knastrande brasan.

Var?
Vi utgår från parkeringen vid Härlandatjärn och går gemensamt till planerad kursplats.

När?
Kristi himmelfärdsdag 21:a maj
Tid: 11:00-17:00

Pris:
Ett kurstillfälle: 650kr.

Kursmaterial:
Låneverktyg, trämaterial och fika ingår, medtag egen lunch.
Medtag gärna egna verktyg om du har. Det är alltid bra att lära känna dem. (yxa, kniv, skedkniv m.m.)

Kursledare - Naturtid
Hanna Olausson och Tobias Sloth Hansen driver tillsammans företaget Naturtid som arbetar med att uppmuntra till ökad naturkontakt, med fokus på naturens positiva hälsoeffekter. De har båda en 3-årig kandidatutbildning med fokus på friluftsliv och pedagogik från Norge. Nu lever de ett aktivt friluftsliv i Göteborgsområdet och har mycket kunskaper inom naturaktiviteter som de gärna delar med sig av. Hanna är även utbildad industridesigner.

Vid frågor maila: kontakt@naturtid.se eller ring 0768-895840.