Hantverk & konst

INNEHÅLL:
En kurs för dig som älskar att sy!
Här får du lära dig att sy kläder efter mönster och förbättra redan befintliga kunskaper inom klädsömnad. Vill du även reparera eller sy om något plagg går det bra.
Vi träffas och syr under en helg då sömnadsglada personer packar upp sina "syrum" under ett och samma tak och sen syr tills orken tar slut. Alla syr vad de vill och efter egen förmåga.

Under denna kurs arbetar varje deltagare med sina egna plagg under individuell handledning av vår kursledare.
Du får hjälp med allt från måttagning, mönsterutlägg, tillklippning, provning, sömnadsinstruktioner, och tips på vägen. Att utbyta idéer med varandra är också en viktig del i lärandet. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspirerar vi varandra.
Du kanske vill anpassa din garderob efter dina önskningar? Vågar du vara den du är i dina kläder? Kom till oss och lär dig mer om klädsömnad och börja skapa din egen garderob. Då är detta kursen för dig!

TID OCH PLATS FÖR KURSEN:
Vi träffas under en helg under hösten 2023, fredagen, den 06/10 kl 16:00-20:00, lördagen den 7/10 och söndagen den 8/10 kl 10:00-16:00. Kursen är i Annas ateljé, gamla Vävaregården, Vävarevägen 10 i Eringsboda.

MATERIAL:
Till kursen får du själv ta med allt det du behöver till ditt ”projekt” som måttband, sax, tråd, sy-och knappnålar samt eget mönster, tyg och din symaskin. Strykjärn och strykbord finns på plats.

FÖRKUNSKAPER:
Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som har sömnadsvana. Alla syr det de vill och efter egen förmåga och lust.

LEDARE:
Anna Larsson, har mångårig erfarenhet av textilt hantverk och är utbildad textillärare.

ÖVRIGT:
Kaffe/te fikabröd och frukt ingår i deltagaravgiften. Vill du ha lunch går det bra att ta med egen lunch.
Det finns ett kök med möjlighet att värma egen lunch i microvågsugn.
Vid behov av boende under kursdagarna, kontakta Eva-Britt Brunsmo brunsmo@blommat.se

BRA ATT VETA:
Det går bra att delbetala kursavgiften! Kontakta oss så hjälper vi dig eller välj delbetalning via KLARNA då du anmäler dig via webben.

ATT TÄNKA PÅ:
Din anmälan är bindande då ett startdatum finns. För mer info, läs våra avboknings- och anmälningsvillkor.
Om inget startdatum finns vid anmälan, ses din anmälan som intresseanmälan. Vi kommer kontakta dig när startdatum finns, och fråga om du fortfarande är intresserad och vill behålla din plats.