Kulturkatalog – SV Kalmar län

Vill du hyra in kulturutövare i någon form för ett arrangemang eller event? Eller boka en ledare för workshop i en folkbildande aktivitet? I denna kulturkatalog har vi samlat kulturutövare och ledare som genomför olika former av kulturarrangemang och workshops i samverkan med oss på SV Kalmar län.

Vad är ett kulturarrangemang?
Ett kulturarrangemang ska vara öppet för alla och genomföras (eller visas) inför publik – antingen i fysisk form eller digitalt – och vänder sig till ungdomar och vuxna. Det kan vara allt från föreläsningar, musikföreställningar/konserter, allsång, teater- eller dansuppvisningar till debatter, seminarier, filmvisningar och utställningar. Checklista för våra arrangemangsformer hittar du här.

Kulturarrangemang pågår i minst 30 minuter och behöver annonseras i förväg (t.ex. genom annons/affisch, på hemsida eller via sociala medier). I annonseringen behöver det även framgå SV:s roll som anordnare av arrangemanget. Ta kontakt med oss på SV Kalmar län – du hittar våra kontaktuppgifter här – inför arrangemanget. Vi hjälper gärna till med administrativa uppgifter som t.ex. löneutbetalningar.

Vad  menar vi med workshop?
I kulturkatalogen kommer vi också erbjuda workshops tillsammans med våra ledare där ni får prova på en folkbildande aktivitet. Det kan vara allt från olika hantverk till dans och musik. Under workshopen så behöver ni vara minst tre deltagare (max-antal varierar beroende på aktivitet) som registreras med namn och personnummer för närvarorapportering, ni ses antingen fysiskt eller digitalt och träffen är minst 45 minuter.

Se kulturarbetare inom musik, föreläsning och övriga kulturformer och ledare för workshops i folkbildande aktiviteter.

Ni tar själva kontakt med artisten och/eller ledaren för att boka in underhållningen/workshopen. Tänk på att kostnad för sociala avgifter samt ev. resa kan tillkomma - stäm därför av begärd reseersättning/milersättning m.m. vid bokning med artisten/ledaren. Ni behöver även kontakta oss på SV Kalmar län före arrangemanget då detta ska ske i samverkan med alla parter.

imaged0d34.png
imagerqhm.png
imageei35.png
image6nfqb.png

Vill du skriva ut vår kulturkatalog?

Den utskriftsbara kutlurkatalogen uppdaterades 2023-10-27. Kulturarbetare och ledare kan ha tillkommit i den digitala katalogen efter detta datum som inte syns i den utskriftsbara varianten nedan.

 

Vill du anmäla dig till kulturkatalogen?

Vill du, eller din grupp, vara med i kulturkatalogen och därigenom även få hjälp att marknadsföra er i Kalmar län? Fyll då i nedanstående formulär så kontaktar vi dig och lägger in dig/din grupp i kulturkatalogen!