Hantverk & konst

Skapa i akvarell!

Kursinnehåll
Upplev och lär dig hantverket och lusten i att måla i akvarell. I denna fortsättningskurs utforskar vi akvarellens olika möjligheter och experimentera med olika akvarelltekniker som kan ge olika typer av målningar. Vi prövar oss fram med glädjen i att möta akvarellens möjligheter där färgernas pigment, pappret och vattnet skapar tillsammans samt prövar att även arbeta med tusch som komplement samt fördjupade övningar med olika motiv. Du får personlig handledning utifrån där du befinner dig och målet är att ska känna inspiration och utveckla ditt uttryckssätt.

Förkunskaper
Det är bra om du har jobbat med grundövningar i akvarell, antingen genom att ha gått SV´s kurs Akvarell för nybörjare eller på annat sätt införskaffat dig erfarenhet av akvarell.

Material
Kommer finnas inspirationsmaterial att prova. Du har med dig egna akvarellfärger, penslar och papper.

Kursledare
Ledare Annika Månstråle Jönsson är konstnär och pedagog och har kurser i bland annat akvarell och Vedic Art.
Läs mer om Annika påHär.

Utvecklingsmöjligheter
Besök gärna vår hemsida för hela vårt utbud av kurser www.sv.se.

Starta en kamratcirkel efter eller kursen! Du kan tillsammans med andra (minst 3 personer) skapa en kamratcirkel där ni får möjlighet att utöva och utveckla måleriet.
Vill du starta en kamratcirkel i andra ämnen än akvarell så är möjligheterna många tex sticka, sy, skapa, läsa böcker, yoga, samtalsgrupper ect.
SV hjälper till med lokal och ev. behov av specifikt material till er cirkel. För frågor kring kamratcirkel kontakta SV Luleå 070-6006917.

Bra att veta
- kallelse/faktura skickas ut innan kursstart. Om du behöver avanmäla dig gör det i god tid, senast två veckor innan kursstart.
Uppge gärna mejladress, då skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

- Är kursen full kan du ändå anmäla dig och få en reservplats

- Kursen kan komma att flyttas till ett senare datum om det ej blir tillräckligt med deltagare

-Medlemmar i SPF seniorerna har 10% rabatt på kurser (anmälan med rabatt gör du direkt till lulea@sv.se eller tel.0920-893 20

Vi på Studieförbundet Vuxenskolan, strävar efter att hålla hög kvalité på alla våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.