Tillbaka

Anhörigakademin

I samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan startar nu Demensföreningen Göteborg under året upp Anhörigakademin.

En stark utbildningsinsats för att backa upp dig som anhörig till en demenssjuk person under den både svåra och lyckliga tid du har framför dig.

ANHÖRIGAKADEMIN kommer att vara ett opartiskt och opolitisk kunskapsforum.

Vi kommer att varva professionella föreläsningar med praktiska tips och diskussioner. Vi kommer även att göra något studiebesök. Programmässigt följer vi ett tänkt sjukdomsförlopp med alla de händelser och problem som uppstår.

Utbildningen kommer mestadels att ta upp den mer praktiska sidan av anhörig skapet men kommer inledningsvis även att övergripande ge dig kunskap om den mänskliga hjärnan, orsaker till uppkomsten av hjärnsjukdomar samt den senaste forskningen kring dessa och hur man kan fördröja sjukdomsutvecklingen.

Kommande lektioner kommer vi att titta på alla legala aspekter inom lagstiftningen.

Vi kommer att träffa jurister för att reda ut olika typer av fullmakter. Vi kommer att lära om lagstiftningen både före och efter 65-årsdagen. Vi kommer då även att träffa en Biståndsbedömare.

Vi kommer även att ta hjälp av Skattemyndigheten kring frågor som arv, skilsmässa, boendets ägarskap, mm.

Inför flytten till ett särskilt boende (vilket dessvärre förr eller senare blir verklighet) kommer vi att gå igenom regelverket, avgifter samt hyreslagen.

Vi kommer även att ge dig tankar och tips i din roll som anhörig till sjuk person inom vård och omsorg

Låter detta intressant ? Gå in på anhorigakademin.se och fyll i dina uppgifter för mer information.